Cena regresiranog goriva dizel D2 125 dinara za litar

Bez autora
Mar 19 2012

Na osnovu Ugovora o uslovima i načinu prodaje regresiranog goriva dizel D2 i evrodizela za prolećne radove u poljoprivredi u 2012. godini, koje je Ministarstvo poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede zaključilo sa Naftnom industrijom Srbije (NIS), važeća maloprodajna cena 20. marta 2012. godine iznosiće za dizel gorivo D2 - 125 dinara po litri, a za evro dizel - 149,10 dinara po litri. Na osnovu Uredbe Vlade Republike Srbije o uslovima i načinu korišćenja sredstava za regresiranje dizel goriva za prolećne radove u poljoprivredi u 2012. godini propisano je da se maloprodajna cena dizel goriva D2, odnosno evrodizela regresira u visini od 60 dinara po litri od ugovorene cene. Nosioci registrovanog poljoprivrednog gazdinstva–fizička lica mogu do 15. aprila 2012. godine da kupuju regresirano gorivo na 379 benzinskih stanica NIS-a na teritoriji Republike Srbije.

Cena regresiranog goriva dizel D2 125 dinara za litarNa osnovu Ugovora o uslovima i načinu prodaje regresiranog goriva dizel D2 i evrodizela za prolećne radove u poljoprivredi u 2012. godini, koje je Ministarstvo poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede zaključilo sa Naftnom industrijom Srbije (NIS), važeća maloprodajna cena 20. marta 2012. godine iznosiće za dizel gorivo D2 - 125 dinara po litri, a za evro dizel - 149,10 dinara po litri.

Na osnovu Uredbe Vlade Republike Srbije o uslovima i načinu korišćenja sredstava  za regresiranje dizel goriva za prolećne radove u poljoprivredi u 2012. godini propisano je da se maloprodajna cena dizel goriva D2, odnosno evrodizela regresira u visini od 60 dinara po litri od ugovorene cene.

Nosioci registrovanog poljoprivrednog gazdinstva–fizička lica mogu do 15. aprila 2012. godine da kupuju regresirano gorivo na 379 benzinskih stanica NIS-a na teritoriji Republike Srbije.

Na osnovu zaključenog ugovora između Ministarstva poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede i NIS-a utvrđena je fiksirana maloprodajna cena dizel goriva D2 od 125 dinara po litri, koja će važiti do 15. aprila 2012. godine. Takođe, Ugovorom je predviđeno da se evro dizel prodaje po maloprodajnoj ceni, utvrđenoj u skladu sa ponudom NIS-a od 14. marta 2012. godine, na osnovu utvrđene formule, a koja 16. marta 2012. godine, na dan zaključenja ugovora  iznosi 154,28 dinara po litri. Međutim, NIS je utvrdio da najniža maloprodajna cena evrodizela na svim benzinskim stanicama na dan zaključenja ugovora iznosi 149,10 dinara po litri, s obzirom da je istim Ugovorom predviđeno da ovlašćeni distributer, u slučaju kada je maloprodajna cena evrodizela na tržištu niža od cene utvrđene po formuli, prodaje evrodizel po najnižoj maloprodajnoj ceni.

Imajući to u vidu, NIS se obavezao da jednom dnevno obaveštava resorno ministarstvo o maloprodajnoj ceni evrodizela, koja će se primenjivati kao važeća maloprodajna cena za naredni dana i koja će, pored cene cene dizel goriva D2 koja je fiksirana, biti redovno objavljivana na sajtu ministrstva.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik