Distrubucija bonova za gorivo počinje 17. marta

Bez autora
Mar 15 2012

Ministarstvo poljoprivrede i trgovine i Naftna industrija Srbije (NIS) potpisali su danas ugovor o distribuciji 80.000 tona regresiranog dizel goriva za prolećnu setvu. Vlada Srbije 9. marta je usvojila Uredbu o regresiranju dizel goriva i to sa 60 dinara po litru. Distrubucija bonova za gorivo počinje 17. marta. Podnošenje prijava za regresirano gorivo za predstojeću setvu već je počelo i trajaće do 9. aprila 2012. godine. Poljoprivredni prijave mogu da podnesu u 145 filijala Uprave za trezor širom zemlje ili kod 1.500 poljoprivrednih savetodavaca širom Srbije. Za regresiranje goriva obezbeđeno je ukupno 4,8 milijardi dinara. Poljoprivrednicima će biti omogućena nabavka 60.000 tona dizel goriva D-2 i 20.000 tona evro dizela. Ta mera je na raspolaganju svim registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima bez obzira na to da li su uplatili obaveze za penzijsko i invalidsko osiguranje. Pravo na regresiranje dizel goriva D-2, odnosno evrodizela ima fizičko lice, nosilac registrovanog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva koje je u aktivnom statusu, a količina će biti određena u zavisnosti od biljne kulture po hektaru prijavljenog obradivog zemljišta.

Distrubucija bonova za gorivo počinje 17. martaMinistarstvo poljoprivrede i trgovine i Naftna industrija Srbije (NIS) potpisali su danas ugovor o distribuciji 80.000 tona regresiranog dizel goriva za prolećnu setvu.

Vlada Srbije 9. marta je usvojila Uredbu o regresiranju dizel goriva i to sa 60 dinara po litru. Distrubucija bonova za gorivo počinje 17. marta.

Podnošenje prijava za regresirano gorivo za predstojeću setvu već je počelo i trajaće do 9. aprila 2012. godine. Poljoprivredni prijave mogu da podnesu u 145 filijala Uprave za trezor širom zemlje ili kod 1.500 poljoprivrednih savetodavaca širom Srbije.

Za regresiranje goriva obezbeđeno je ukupno 4,8 milijardi dinara. Poljoprivrednicima će biti omogućena nabavka 60.000 tona dizel goriva D-2 i 20.000 tona evro dizela.

Ta mera je na raspolaganju svim registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima bez obzira na to da li su uplatili obaveze za penzijsko i invalidsko osiguranje. Pravo na regresiranje dizel goriva D-2, odnosno evrodizela ima fizičko lice, nosilac registrovanog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva koje je u aktivnom statusu, a količina će biti određena u zavisnosti od biljne kulture po hektaru prijavljenog obradivog zemljišta.

Za žitarice će biti regresirano do 40 litara dizel goriva, industrijsko bilje do 40, krmno bilje do 30, povrće do 75, voće i grožđe do 100 litara, aromatično bilje i lekovito bilje do 50, a sadni materijal i hortikulturu do 100 litara.

Prodaju dizel goriva D-2, odnosno evrodizela obavljaće ovlašćeni distributer, a bonovi u vrednosti od 60 dinara po litru izdaju se sa rokom važenja april 2012. godine.

Distrubucija bonova prvo će početi u Subotici i Somboru, a 22. marta proces distrubucije biće potpuno u funkciji u celoj zemlji.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik