Do 30. aprila rok za bespovratna sredstva

Bez autora
Feb 07 2013

Zainteresovani poljoprivrednici mogu aplicirati za bespovratna sredstva, za projekte koje planiraju u vrijednosti, od 10 do 70 hiljada eura. Rok je do 30. aprila. Ukoliko projekat zadovolji kriterijume, predviđeno je da se poljoprivredniku isplati 50% uloženog novca. Za četvrti poziv obezbijeđeno je 1,6 miliona eura, od čega je 930 hiljada namijenjeno projektima iz oblasti stočarstva i živinarstva, a ostatak za biljnu i pčelarsku proizvodnju. Prihvatljivi će biti projekti koji se odnose, između ostalog, na gradnju puta do štale, za elektrifikaciju, izgradnju objekta, nabavku traktora, plastenika, priplodne stoke i višegodišnjeg sadnog materijala. Važno je da poljoprivrednici što prije apliciraju, jer će jedan od kriterijuma biti i datum konkurisanja.

Do 30. aprila rok za bespovratna sredstvaZainteresovani poljoprivrednici mogu aplicirati za bespovratna sredstva, za projekte koje planiraju u vrijednosti, od 10 do 70 hiljada eura.

Rok je do 30. aprila, kazali su predstavnici Ministarstva poljoprivrede,u Nikšiću na prezentaciji IV-og javnog poziva MIDAS projekta razvoja i jačanja poljoprivrede Crne Gore.

Ukoliko projekat zadovolji kriterijume, predviđeno je da se poljoprivredniku isplati 50% uloženog novca.

Za četvrti poziv obezbijeđeno je 1,6 miliona eura, od čega je 930 hiljada namijenjeno projektima iz oblasti stočarstva i živinarstva, a ostatak za biljnu i pčelarsku proizvodnju, kazao je predstavnik resornog ministarstva Luka Đukanović.

Prihvatljivi će biti projekti koji se odnose, između ostalog, na gradnju puta do štale, za elektrifikaciju, izgradnju objekta, nabavku traktora, plastenika, priplodne stoke i višegodišnjeg sadnog materijala.

Iz ministarstva su poručili da je važno da poljoprivrednici što prije apliciraju, jer će jedan od kriterijuma biti i datum konkurisanja.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik