Dobit šećerane TE-TO pola milijarde dinara

Bez autora
Aug 21 2012

Senćanska šećerana TE-TO i u prvih šest meseci tekuće godine zadržala je veoma profitabilno poslovanje, iako je zabeležen pad krajnjeg rezultat. Poslovni prihod kompanije iznosio je 1,9 milijardi dinara, što je za pet posto slabije u odnosu na isti period protekle godine. S druge strane, prodaja je povećana za 30 posto i iznosila je 3,5 milijardi dinara. Poslovni dobitak senćanske šećerane u periodu januar-jun iznosio je 666,7 miliona dinara, što je pad od skoro 14 procenata, dok je neto dobit premašila 508 miliona dinara i bila je za 17,7 posto slabija u odnosu na isti period protekle godine. Akcije TE-TO-a na Beogradskoj berzi okončale su današnje trgovanje na nivou od 5.547 dinara, pa je tržišna kapitalizacija kompanije 2,2 milijarde dinara (18,9 miliona evra). Ova kompanija je u tekućoj godini vlasnicima običnih akcija isplatila odličnu dividendu od 1.630 dinara po akciji.

Dobit šećerane TE-TO pola milijarde dinaraSenćanska šećerana TE-TO i u prvih šest meseci tekuće godine zadržala je veoma profitabilno poslovanje, iako je zabeležen pad krajnjeg rezultat.

Kako je saopštila ova kompanija, poslovni prihod kompanije iznosio je 1,9 milijardi dinara, što je za pet posto slabije u odnosu na isti period protekle godine. S druge strane, prodaja je povećana za 30 posto i iznosila je 3,5 milijardi dinara.

Poslovni dobitak senćanske šećerane u periodu januar-jun iznosio je 666,7 miliona dinara, što je pad od skoro 14 procenata, dok je neto dobit premašila 508 miliona dinara i bila je za 17,7 posto slabija u odnosu na isti period protekle godine.

Akcije TE-TO-a na Beogradskoj berzi okončale su današnje trgovanje na nivou od 5.547 dinara, pa je tržišna kapitalizacija kompanije 2,2 milijarde dinara (18,9 miliona evra).

Ova kompanija je u tekućoj godini vlasnicima običnih akcija isplatila odličnu dividendu od 1.630 dinara po akciji.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik