Dodeljena sredstva za pripremu lokalnih strategija ruralnog razvoja

Bez autora
Oct 21 2013

U organizaciji Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo održana je konferencija pod nazivom “Lider u Srbiji - kako izgleda 2013, a kako 2015. Godine”, o predlozima za unapređenje rada Lokalnih akcionih grupa - LAG-ova. To su lokalna privatno-javna partnerstva: javnog sektora, privrede i poljoprivrede i nevladinog sektora, koja se formiraju u svojim sredinama sa ciljem da doprinesu njihovom razvoju, sprovođenjem strategija ruralnog razvoja. U okviru konferencije, Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu dodelio je ugovore na osnovu konkursa za dodelu bespovratnih sredstava za pripremu lokalnih strategija ruralnog razvoja - partnerstava za teritorijalni ruralni razvoj u AP Vojvodini za 2013. godinu (program LEADER) iz juna ove godine. Od 11 prijava, devet je zadovoljilo uslove konkursa.

Dodeljena sredstva za pripremu lokalnih strategija ruralnog razvojaU organizaciji Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo održana je konferencija pod nazivom “Lider u Srbiji - kako izgleda 2013, a kako 2015. Godine”, o predlozima za unapređenje rada Lokalnih akcionih grupa - LAG-ova.

To su lokalna privatno-javna partnerstva: javnog sektora, privrede i poljoprivrede i nevladinog sektora, koja se formiraju u svojim sredinama sa ciljem da doprinesu njihovom razvoju, sprovođenjem strategija ruralnog razvoja.

U okviru konferencije, Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu dodelio je ugovore na osnovu konkursa za dodelu bespovratnih sredstava za pripremu lokalnih strategija ruralnog razvoja - partnerstava za teritorijalni ruralni razvoj u AP Vojvodini za 2013. godinu (program LEADER) iz juna ove godine. Od 11 prijava, devet je zadovoljilo uslove konkursa.

Po 300.000 dinara dobili su Ruralni edukativni centar - Sunčana ravnica, Agencija za ruralni razvoj opštine Inđija 2LAG SremIN0, Lider+Banatski Karlovac, Deliblatska peščara, LAG Gornji Tamiš, LAG Tromeđa Agrobiznis centar iz Novog Kneževc, a Partnerstvo Podbrdska oaza-Udruženje agronoma “Agroznanje” Vršac, LAG Čoka 321-Udruženje građana “Razvoj sela” - Rasel, Lag Partnerstvo za Potamišje - Udruženje građana “Eko talas” Tomaševac i Lag Carska bara Turističko društvo Belo Blato.

U radu konferencije, koja je u drugom delu obuhvatila izveštaj o statusu IPARD programa u Srbiji, učestvovali su predstavnici organizacija civilnog društva, lokalnih akcionih grupa, predstavnici UNDP, Kancelarija za evropske integracije, Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom, SKGO.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik