Doneta Odluka o restrukturiranju Plime M

Bez autora
Mar 26 2012

Agencija za privatizaciju donela je Odluku o restrukturiranju Fabrike ulja, doskorašnje "Plime M". Poslovodstvo sada treba da obezbedi sredstva za pokretanje proizvodnje i sklopi s partnerima ugovore o poslovno-tehničkoj saradnji. Posle donošenja Odluke o restrukturiranju, na posao je vraćeno oko 60 od ukupno 160 zaposlenih, a oprema se remontuje kako bi uskoro mogla da počne proizvodnja. Fabrika bi u početku trebalo da radi uslužnu preradu soje, suncokreta i uljane repice, kao i preradu sirovog ulja. Za saradnju sa kruševačkom Fabrikom ulja zainteresovano je nekoliko partnera, među kojima su preduzeće "Komponenta" iz Ćuprije, Fabrika ulja "Banat" iz Nove Crnje, "Trgoagrar" iz Smedereva i MB Trans iz Uba. Odluka o restrukturiranju za preduzeće znači deblokadu računa i mirovanje obaveza prema poveriocima.

Doneta Odluka o restrukturiranju Plime MAgencija za privatizaciju donela je Odluku o restrukturiranju Fabrike ulja, doskorašnje "Plime M", rekao je zastupnik kapitala tog preduzeća Nebojša Radenković.

On je kazao da poslovodstvo sada treba da obezbedi sredstva za pokretanje proizvodnje i sklopi s partnerima ugovore o poslovno-tehničkoj saradnji.

"Posle donošenja Odluke o restrukturiranju, na posao je vraćeno oko 60 od ukupno 160 zaposlenih, a oprema se remontuje kako bi uskoro mogla da počne proizvodnja", rekao je Radenković.

Prema njegovim rečima, fabrika bi u početku trebalo da radi uslužnu preradu soje, suncokreta i uljane repice, kao i preradu sirovog ulja.

Za saradnju sa kruševačkom Fabrikom ulja, kako je naglasio Radenković, zainteresovano je nekoliko partnera, među kojima su preduzeće "Komponenta" iz Ćuprije, Fabrika ulja "Banat" iz Nove Crnje, "Trgoagrar" iz Smedereva i MB Trans iz Uba.

Radenković je dodao i da Odluka o restrukturiranju za preduzeće znači deblokadu računa i mirovanje obaveza prema poveriocima.

"Ukupne obaveze preduzeća su oko 10 miliona evra, a vrednost kapitala fabrike je procenjena na 20 miliona evra" rekao je Radenković.

Agencija za privatizaciju je krajem prošle godine donela Odluku o raskidu kuprodajnog ugovora s dotadašnjim vlasnikom, kruševačkim privrednikom Božinom Milićevićem, koji je fabriku kupio 2004. godine na trećem tenderu za 30.000 evra.

Usledilo je imenovanje novih organa upravljanja, a novoizabrani Upravni odbor je na prvoj sednici odlučio da preduzeću vrati naziv koji je imalo pre privatizacije, Fabrika ulja.

Tokom protekla tri meseca većina od 160 radnika bila je na plaćenom odsustvu, a preduzeće zaposlenima duguje 12 plata.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik