Država otkupljuje 50.000 tona kukuruza

Bez autora
Nov 16 2011

Republička direkcija za robne rezerve će otkupiti do 50.000 tona merkantilnog kukuruza roda 2011. godine po ceni od 18 dinara za kilogram. Vlada Srbije dala je saglasnost da Republička direkcija za robne rezerve otkupi pomenutu količinu kukuruza, a u cilju povećanja nivoa zaliha robnih rezervi i pomoći primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji.Merkantilni kukuruz će otkupljivati od fizičkih lica, nosilaca registrovanih poljoprivrednih gazdinstava i zemljoradničkih zadruga.

Otkup 50.000 tona kukuruza po ceni od 18 dinara za kilogramRepublička direkcija za robne rezerve će otkupiti do 50.000 tona merkantilnog kukuruza roda 2011. godine po ceni od 18 dinara za kilogram, rekao je danas ministar poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede u Vladi Republike Srbije Dušan Petrović.

Vlada Srbije dala je saglasnost da Republička direkcija za robne rezerve otkupi pomenutu količinu kukuruza, a u cilju povećanja nivoa zaliha robnih rezervi i pomoći primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji.

Merkantilni kukuruz će otkupljivati od fizičkih lica, nosilaca registrovanih poljoprivrednih gazdinstava i zemljoradničkih zadruga. Minimalna količina merkantilnog kukuruza koja se kupuje od jednog registrovanog poljoprivrednog porodičnog gazdinstva biće 10 tona, a maksimalna 100 tona, pri čemu se od jedne zemljoradničke zadruge može kupiti do 150 tona.

U cenu od 18 dinara za kilogram uključen je i porez na dodatu vrednost (PDV), a sredstva za kupovinu biće obezbeđena iz budžeta Republike Srbije za 2011. godinu. Tržišna cena kukuruza trenutno iznosi 15,5 dinara za kilogram bez PDV-a, odnosno 16,74 dinara sa PDV-om.

U roku od sedam dana od dostavljanja kompletne dokumentacije Direkcija za robne reserve će obaviti plaćanje.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik