Dva projekta za razvoj poljoprivrede i sela u Sjenici

Bez autora
Apr 06 2014

Ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužen za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja Sulejman Ugljanin i direktor Regionalnog centra za razvoj poljoprivrede i sela sa sedištem u Sjenici Esad Hodžić potpisali su danas u Novom Pazaru sporazum vredan 3,6 miliona dinara o finansiranju dva projekta za razvoj poljoprivrede i sela u Sjenici. Reč je o Sporazumu o finansiranju projekata „Izgradnja objekta i opremanje laboratorije za ispitivanje mleka i mlečnih proizvoda, mesa i mesnih proizvoda“ i „Priprema seoskih domaćinstava za primenu savremenih metoda poljoprivredne proizvodnje, prihvat i boravak turista u seoskim domaćinstvima“. Ugljanin je tom prilikom istakao da su ovakvi projekti veoma važni s obzirom na to da imaju za cilj da unaprede poljoprivrednu proizvodnju i prilagode je i pripreme za evropsko tržište.

Dva projekta za razvoj poljoprivrede i sela u SjeniciMinistar bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužen za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja Sulejman Ugljanin i direktor Regionalnog centra za razvoj poljoprivrede i sela sa sedištem u Sjenici Esad Hodžić potpisali su danas u Novom Pazaru sporazum vredan 3,6 miliona dinara o finansiranju dva projekta za razvoj poljoprivrede i sela u Sjenici.

Reč je o Sporazumu o finansiranju projekata „Izgradnja objekta i opremanje laboratorije za ispitivanje mleka i mlečnih proizvoda, mesa i mesnih proizvoda“ i „Priprema seoskih domaćinstava za primenu savremenih metoda poljoprivredne proizvodnje, prihvat i boravak turista u seoskim domaćinstvima“.

Ugljanin je tom prilikom istakao da su ovakvi projekti veoma važni s obzirom na to da imaju za cilj da unaprede poljoprivrednu proizvodnju i prilagode je i pripreme za evropsko tržište.

On je naglasio da njihovom realizacijom nedovoljno razvijena područja mogu da postanu razvijena i pokrenu značajne potencijale i za domaće, i za inostrano tržište.

Hodžić je podsetio na to da je Regionalni centar za razvoj poljoprivrede i sela sa sedištem u Sjenici osnovan na inicijativu i pod pokroviteljstvom Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja Vlade Republike Srbije.

On je ukazao na to da ovaj centar ima stalnu podršku Kancelarije, i iskazao zahvalnost na tome.

Da će tako biti i ubuduće, potvrđuje i danas potpisani sporazum o finansiranju projekata koji su od izuzetnog značaja za razvoj poljoprivrede tog kraja, ocenio je Hodžić.

Finansijsku podršku realizaciji ovih projekata, pored Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja, pružili su i Češka razvojna agencija, "EU Progres“ kao i Regionalna razvojna agencija Sandžaka SEDA.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik