Isplata subvencija stočarima do kraja godine

Bez autora
Sep 26 2013

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u Vladi Republike Srbije Dragan Glamočić saopštio je danas da će stočarima biti isplaćene subvencije do kraja ove ili najkasnije početkom sledeće godine.Subvencije će pomoći stočarima da očuvaju tu privrednu granu, i dodao da je do sada obrađeno 1.300 zahteva za isplatu subvencije. Poljoprivrednici treba da se pripreme za uslove koji važe u Evropskoj uniji, gde je velika konkurencija.

Isplata subvencija stočarima do kraja godineMinistar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u Vladi Republike Srbije Dragan Glamočić saopštio je danas da će stočarima biti isplaćene subvencije do kraja ove ili najkasnije početkom sledeće godine.

Glamočić je otvarajući šesti po redu Poljoprivredni sajam u Kruševcu istakao da će subvencije pomoći stočarima da očuvaju tu privrednu granu, i dodao da je do sada obrađeno 1.300 zahteva za isplatu subvencije.

On je ukazao na to da poljoprivrednici treba da se pripreme za uslove koji važe u Evropskoj uniji, gde je velika konkurencija.

Na sajmu učestvuje više od 90 izlagača, među kojima su najveći proizvođači stočne hrane, sredstava za prehranu, zaštitu bilja, semenske robe, baštenske opreme, alata, poljoprivedne mehanizacije, opreme, kao i instituti, domaća radinost i osiguravajuće kuće i banke.

U okviru ove sajamske manifestacije održava se Regionalna stočarska izložba i Izložba poljoprivrednih proizvoda, a bira se i selo koje se najbolje predstavilo na štandu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik