Kajsija sve jeftinija

Bez autora
Jul 18 2011

Na otkupnim mestima u okolini Čačka otkupljivači za kilogram kajsija namenjenih industrijskoj preradi nude samo 25 dinara, umesto 35 koliko je bilo do pre samo nekoliko dana. U Miokovcima, selu sa najviše stabala ovog voća u Srbiji, predstavnici "Nektar", "Vino Župa" i "Porečje Vučje", spustili su cenu, pošto su proizvođači prethodno odbili ponudu kupaca iz Rusije od 40 centi za kilogram, očekujući još bolju cenu. Za sada se računa sa povoljnijim plasmanom branica, za čiju prvu klasu ruski trgovci najavljuju cenu od 55 dinara, pod uslovom da 70 do 80 odsto plodova bude potpuno zdravo. Povremeno se pojavljuju i proizvođači alkoholnog pića kajsijevače, koji nude od 35 do 40 dinara za kilogram. Rod kajsije u ovom kraju Srbije bio je nešto slabiji nego prošle godine, ali je kvalitet plodova veoma dobar. Berba je sada u punom jeku i završava se krajem nedelje.

Kajsija sve jeftinijaNa otkupnim mestima u okolini Čačka otkupljivači za kilogram kajsija namenjenih industrijskoj preradi nude samo 25 dinara, umesto 35 koliko je bilo do pre samo nekoliko dana.

U Miokovcima, selu sa najviše stabala ovog voća u Srbiji, predstavnici "Nektar", "Vino Župa" i "Porečje Vučje", spustili su cenu, pošto su proizvođači prethodno odbili ponudu kupaca iz Rusije od 40 centi za kilogram, očekujući još bolju cenu.

Zasada se računa sa povoljnijim plasmanom branica, za čiju prvu klasu ruski trgovci najavljuju cenu od 55 dinara, pod uslovom da 70 do 80 odsto plodova bude potpuno zdravo.

Predsednik udruženja "Miokovačka kajsija" Jugoslav Lazović kaže da se povremeno pojavljuju i proizvođači alkoholnog pića kajsijevače, koji nude od 35 do 40 dinara za kilogram.

Rod kajsije u ovom kraju Srbije bio je nešto slabiji nego prošle godine, ali je kvalitet plodova veoma dobar.Berba je sada u punom jeku i završava se krajem nedelje.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik