Krediti za 4.700 poljoprivrednika

Bez autora
Jun 18 2010

Oko 4.700 poljoprivrednika preuzelo je ukupno 28,3 miliona evra dugoročnih i kratkoročnih kredita koje subvencioniše Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede. U okviru kreditne podrške poljoprivredi, koju sprovodi Ministarstvo poljoprivrede u saradnji sa bankama, do sada je sedam banaka odobrilo 16.084.325,97 evra dugoročnih kredita, koji se najčešće podižu radi kupovine kombajna, traktora, mehanizacije, ali i za izgradnju skladišnih prostorija i drugih objekata. U pitanju su banke: Pro Credit banka, Erste banka, Credit Agricole, Banca Intesa, Metals, Hypo Alpe Adria banka i Komercijalna banka. Istovremeno je deset banaka isplatilo 1.230.015.516,33dinara (oko 12,2 miliona evra) kratkoročnih kredita, koji se prema podacima Ministarstva poljoprivrede, najčešće koriste za nabavku đubriva, semena, za plaćanje radova na njivama i slično. Kratkoročne kredite odobravaju NLB banka, Credy banka Kragujevac, Banca Intesa, Komercijalna banka, Pro Credit banka, Hipo Alpe Adria banka, Credit Agricole, Agrobanka, AIK banka i UBB banka...

Krediti za 4.700 poljoprivrednikaOko 4.700 poljoprivrednika preuzelo je ukupno 28,3 miliona evra dugoročnih i kratkoročnih kredita koje subvencioniše Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

U okviru kreditne podrške poljoprivredi, koju sprovodi Ministarstvo poljoprivrede u saradnji sa bankama, do sada je sedam banaka odobrilo 16.084.325,97 evra dugoročnih kredita, koji se  najčešće podižu radi kupovine kombajna, traktora, mehanizacije, ali i za izgradnju skladišnih prostorija i drugih objekata. U pitanju su banke: Pro Credit banka, Erste banka, Credit Agricole, Banca Intesa, Metals, Hypo Alpe Adria banka i Komercijalna banka.

Istovremeno je deset banaka isplatilo oko 1,23 milijarde dinara (oko 12,2 miliona evra) kratkoročnih kredita, koji se prema podacima Ministarstva poljoprivrede, najčešće koriste za nabavku đubriva, semena, za plaćanje radova na njivama i slično. Kratkoročne kredite odobravaju NLB banka, Credy banka Kragujevac, Banca Intesa, Komercijalna banka, Pro Credit banka, Hipo Alpe Adria banka, Credit Agricole, Agrobanka, AIK banka i UBB banka.

Prethodne nedelje odobreno je još oko 318 kredita za poljoprivredne proizvođače, u ukupnoj vrednosti od oko 1,6 miliona evra.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik