Kreditni konkursi Fonda za razvoj poljoprivrede AP Vojvodine

Bez autora
Jul 14 2011

Pokrajinski Fond za razvoj poljoprivrede od 17. jula otvoriće tri kreditne linije. Jedan od kredita namenjen je za nabavku novih protivgradnih mreža u višegodišnjim zasadima voća i vinograda, drugi je namenjen za nabavku kvalitetne teladi za tov u 2011., dok je treći kredit usmeren na izgradnju novih objekata namenjenih skladištenju žitarica (silosi, podna skladišta). S obzirom na to da je prošle godine bilo problema sa skladištenjem pšenice, na ovaj način pomoćiće se proizvođačima, tako što će se raspisati ovaj konkurs, čiji je maksimalan iznos 20.000 evra, kamatna stopa je dva posto na godišnjem niovu, grejs peiod traje godinu dana i otplata anuiteta je 48 meseci. Ova kreditna linija otvara se kao i ostale dve 17.jula i trajaće do 17. oktobra, dok će druge dve trajati mesec dana manje, odnosno do 17. septembra.

Kreditni konkursi Fonda za razvoj poljoprivrede AP VojvodinePokrajinski Fond za razvoj poljoprivrede od 17. jula otvoriće tri kreditne linije.

Jedan od kredita namenjen je za nabavku novih protivgradnih mreža u višegodišnjim zasadima voća i vinograda, drugi je namenjen za nabavku kvalitetne teladi za tov u 2011., dok je treći kredit usmeren na izgradnju novih objekata namenjenih skladištenju žitarica (silosi, podna skladišta).

S obzirom na to da je prošle godine bilo problema sa skladištenjem pšenice, na ovaj način pomoćiće se proizvođačima, tako što će se raspisati ovaj konkurs, čiji je maksimalan iznos 20.000 evra, kamatna stopa je dva posto na godišnjem niovu, grejs peiod traje godinu dana i otplata anuiteta je 48 meseci. Ova kreditna linija otvara se kao i ostale dve 17.jula i trajaće do 17. oktobra, dok će druge dve trajati mesec dana manje, odnosno do 17. septembra.

Kredit za protivgradnu mrežu dodeljivaće se takođe registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima sa područja AP Vojvodine. Kamatna stopa iznosi dva posto na godišnjem niovu, rok otplate je 36 meseci, sa grejs periodom od godinu dana, a maksimalan iznos je 15.000 evra.

Kredit namenjen za nabavku kvalitetne teladi za tov je specifičan, jer se on mora otplatiti za 12 meseci. Maksimalnim iznos ovog kredita je 15.000 evra, za šta se može kupiti oko 300 grla.

Za ove tri kreditne linije u budžetu pokrajine izdvojeno 50 miliona dinara i očekuje se solidan odziv korisnika kredita.

Do sada je u pokrajinskom Fondu za razvoj poljoprivrede kredite iskoristilo 253 poljoprivredna gazdinstva, a ukupno od osnivanja Fonda u proteklih nekoliko godina dodeljeno je kredita za skoro 2.000 korisnika.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik