Kukuruz iz Robnih rezervi za poljoprivrednike Vojvodine

Bez autora
Mar 13 2013

Na današnjoj sednici Vlade Vojvodine, kojom je predsedavao predsednik dr Bojan Pajtić, usvojena je informacija o preduzetim merama povodom prisustva aflatoksina u životnim namirnicama i stočnoj hrani na prostoru AP Vojvodine.Pokrajinska vlada je odlučila da Direkcija za robne rezerve AP Vojvodine obezbedi 1.200 tona kukuruza za snabdevanje registrovanih poljoprivrednih gazdinstava na teritoriji AP Vojvodine, koji imaju umatičena grla.

Kukuruz iz Robnih rezervi za poljoprivrednike VojvodineNa današnjoj sednici Vlade Vojvodine, kojom je predsedavao predsednik dr Bojan Pajtić, usvojena je informacija o preduzetim merama povodom prisustva aflatoksina u životnim namirnicama i stočnoj hrani na prostoru AP Vojvodine.

Pokrajinska vlada je odlučila da Direkcija za robne rezerve AP Vojvodine obezbedi 1.200 tona kukuruza za snabdevanje registrovanih poljoprivrednih gazdinstava na teritoriji AP Vojvodine, koji imaju umatičena grla.

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo utvrdiće spisak gazdinstava i odrediti količinu kukuruza, koja će se davati po umatičenoj kravi.

Zaključeno je da će, dok postoji potreba, biti nastavljeno praćenje prisustva aflatoksina u životnim namernicama i stočnoj hrani u pokrajini.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik