Ministarstvo poljoprivrede i Svetska banka organizuju konkurs za bespovratna sredstva

Bez autora
Apr 01 2021

Ministarstvo poljoprivrede, u saradnji sa Svetskom bankom, organizuje konkurs za bespovratna sredstva, u iznosu od 50 odsto vrednosti prihvatljivih troškova.

Ovi troškovi odnose se na unapređenje stočarske i biljne proizvodnje kao i domaće radinosti. Ostalih 50 odsto, obezbeđivaće se u razmeri - 10 odsto sopstveno učešće poljoprivrednika, a 40 kredit kod onih banaka sa kojima resorno ministarstvo ima zaključene ugovore.

Podsticaji podrazumevaju dva programa - podršku za unapređenje konkurentnosti i jačanje veza unutar tržištnog lanca u oblasti primarne poljoprivredne proizvodnje i diverzifikacije dohotka u ruralnim područjima i podrška za unapređenje konkurentnosti i veza unutar tržišnog lanca u oblasti otkupa, prerade i marketinga primarnih poljoprivrednih proizvoda, unapređenje marketinga proizvoda domaće radinosti.

Svi poljoprivrednici koji su registrovani mogu da konkurišu, kao i zemljoradničke zadruge, privredna društva i preduzetnici. Prihvatljive investicije su one koje su usmerene za unapređenje konkurentnosti primarne proizvodnje mleka, mesa, u pčelarstvu i akvakulture.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik