Mljekarima u RS dva miliona KM manje za podsticaje

Bez autora
Mar 03 2014

Nacrtom novog pravilnika za podsticaje u RS, mljekari bi umjesto prošlogodišnja 22 miliona KM, trebalo da dobiju dva miliona KM manje. Plan je da se taj novac preusmjeri na subvencionisanje mesa i tov stoke i premiju za voće i povrće. Uz proizvođače mlijeka relokacija sredstva priprema se za povrtlare i voćare. Nacrtom novog pravilnika država će za njih subvencionisanje smanjiti za milion KM, a taj iznos uložit će za povećanje premije za voće i povrće. Ono što se svi slažemo jeste da postoji problem nedostatka novca i da se moramo uklopiti u budžet od 60 miliona i stav Saveza je da postoji velika mogućnost dopune ovih sredstava putem uvođenja prelevmana za uvoz poljoprirvednih proizvoda, a to je ono što mi stalno ponavljamo, kaže Stojan Marinković, predsjednik Saveza udruženja poljoprivredih proizvođača RS.

Mljekarima u RS dva miliona KM manje za podsticajeNacrtom novog pravilnika za podsticaje u RS, mljekari bi umjesto prošlogodišnja 22 miliona KM, trebalo da dobiju dva miliona KM manje...

Kako izvješatav ATV Banjaluka, plan je da se taj novac preusmjeri na subvencionisanje mesa i tov stoke i premiju za voće i povrće.

Uz proizvođače mlijeka relokacija sredstva priprema se za povrtlare i voćare.

Nacrtom novog pravilnika država će za njih subvencionisanje smanjiti za milion KM, a taj iznos uložit će za povećanje premije za voće i povrće.

- Ono što se svi slažemo jeste da postoji problem nedostatka novca i da se moramo uklopiti u budžet od 60 miliona  i stav Saveza je da postoji velika mogućnost dopune ovih sredstava putem uvođenja prelevmana za uvoz poljoprirvednih proizvoda, a to je ono što mi stalno ponavljamo - kaže Stojan Marinković, predsjednik Saveza udruženja poljoprivredih proizvođača RS.

Savo Bakajlić, predsjednik udruženja poljoprivredniih proizvođača Semberija, kaže da je njihov zahtjev da se podsticaji za 2014. godnu limitiraju, da ne dobije jedan broj poljoprivrednih proizvođača prekoviše, a jedan broj ostane bez sredstava ili taj iznos bude mali.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik