Može li BiH izvoziti korompir u EU?

Bez autora
Mar 26 2014

Inspektori Ureda Evropske unije za hranu i veterinarstvo (FVO) u sektoru krumpira stigli su u BiH radi ocjene kontrole zdravlja bilja u sektoru krumpira i ocjene ispunjenosti uvjeta za izvoz krumpira u zemlje Evropske unije.FVO inspektori će od 25. marta do 3. aprila posjetiti Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Upravu BiH za zaštitu zdravlja bilja, nadležne organe entiteta i Brčko Distrikta BiH, ovlaštene institucije za laboratorijska ispitivanja, određena mjesta proizvodnje, odnosno proizvođače, prerade i skladišta merkantilnog i sjemenskog krumpira u BiH te distributivne centre krumpira u BiH.

Može li BiH izvoziti korompir u EU?Inspektori Ureda Evropske unije za hranu i veterinarstvo (FVO) u sektoru krumpira stigli su u BiH radi ocjene kontrole zdravlja bilja u sektoru krumpira i ocjene ispunjenosti uvjeta za izvoz krumpira u zemlje Evropske unije...

FVO inspektori će od 25. marta do 3. aprila posjetiti Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Upravu BiH za zaštitu zdravlja bilja, nadležne organe entiteta i Brčko Distrikta BiH, ovlaštene institucije za laboratorijska ispitivanja, određena mjesta proizvodnje, odnosno proizvođače, prerade i skladišta merkantilnog i sjemenskog krumpira u BiH te distributivne centre krumpira u BiH.

O rezultatima revizije FVO inspekcije mediji i javnost će biti blagovremeno informirani, priopćeno je iz Odsjeka za odnose s javnošću Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik