Naredne godine sveobuhvatan popis poljoprivrede u Srbiji

Bez autora
Jun 14 2010

Kako je danas najavljeno, u Srbiji će 2011. godine, nakon 50 godina, biti sproveden redovan popis poljoprivrede. Ovim popisom biće obuhvaćeni svi subjekti i resursi u oblasti poljoprivredno-prehrambene proizvodnje. Popis je deo sveukupnog svetskog popisa poljoprivrede i predstavlja kompletan pregled resursa kojima naša zemlja raspolaže u oblasti poljoprivredno-prehrambene proizvodnje, kao i drugih aspekata koji su povezani sa ruralnim sredinama i ekonomijom. Ekipe popisivača će na terenu beležiti sve resurse, odnosno proizvođače, broj članova domaćinstava, površinu zemljišta i njegovu strukturu, mehanizaciju, stočni fond i drugo. Resorno ministarstvo je pre dve godine iniciralo saradnju sa Ministarstvom poljoprivrede SAD, od koga i dalje dobija tehničku pomoć. Ova podrška podrazumeva pomoć u ispunjavanju svih preduslova iz nadležnosti resornog ministarstva, ali i pružanje informacija Republičkom zavodu za statistiku za adekvatno sprovođenje popisa.

Naredne godine sveobuhvatan popis poljoprivrede u SrbijiKako je danas najavljeno, u Srbiji će 2011. godine, nakon 50 godina, biti sproveden redovan popis poljoprivrede.

Ovim popisom biće obuhvaćeni svi subjekti i resursi u oblasti poljoprivredno-prehrambene proizvodnje.

Popis je deo sveukupnog svetskog popisa poljoprivrede i predstavlja kompletan pregled resursa kojima naša zemlja raspolaže u oblasti poljoprivredno-prehrambene proizvodnje, kao i drugih aspekata koji su povezani sa ruralnim sredinama i ekonomijom.

Ekipe popisivača će na terenu beležiti sve resurse, odnosno proizvođače, broj članova domaćinstava, površinu zemljišta i njegovu strukturu, mehanizaciju, stočni fond i drugo.

Resorno ministarstvo je pre dve godine iniciralo saradnju sa Ministarstvom poljoprivrede SAD, od koga i dalje dobija tehničku pomoć. Ova podrška podrazumeva pomoć u ispunjavanju svih preduslova iz nadležnosti resornog ministarstva, ali i pružanje informacija Republičkom zavodu za statistiku za adekvatno sprovođenje popisa. Ministarstvo poljoprivrede SAD već dve godine finansira analitičku podršku i obuku zaposlenih u Ministarstvu poljoprivrede Srbije i pomenutom zavodu, kao i tima ljudi koji će obavljati popis.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik