Nastavlja se uspešna saradnja Srbije i Rusije u oblasti poljoprivrede

Bez autora
Apr 11 2013

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Goran Knežević u delegaciji Vlade Republike Srbije boravi u dvodnevnoj radnoj poseti u Ruskoj Federaciji. Tokom boravka ministar Knežević održao je bilateralni sastanak sa ministrom poljoprivrede Rusije Nikolajem Vasiljevičem Fjodorovim tokom koga su razmatrana geo-strategijska kretanja u svetu kao i mogućnost daljeg unapređenja saradnje u oblasti poljoprivrede. Dogovoreno je da se sledeći sastanak srpsko-ruske radne grupe za poljoprivredu održi u junu 2013. godine. Takođe, razgovaralo se i o mogućnosti da ruski fitosanitarni eksperti u skorije vreme posete Republiku Srbiju kako bi se upoznali sa sistemom fitosanitarne kontrole koju sprovode nadležni organi naše zemlje.

Nastavlja se uspešna saradnja Srbije i Rusije u oblasti poljoprivredeMinistar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Goran Knežević u delegaciji Vlade Republike Srbije boravi u dvodnevnoj radnoj poseti u Ruskoj Federaciji.

Tokom boravka ministar Knežević održao je bilateralni sastanak sa ministrom poljoprivrede Rusije Nikolajem Vasiljevičem Fjodorovim tokom koga su razmatrana geo-strategijska kretanja u svetu kao i mogućnost daljeg unapređenja saradnje u oblasti poljoprivrede.

Dogovoreno je da se sledeći sastanak srpsko-ruske radne grupe za poljoprivredu održi u junu 2013. godine. Takođe, razgovaralo se i o mogućnosti da ruski fitosanitarni eksperti u skorije vreme posete Republiku Srbiju kako bi se upoznali sa sistemom fitosanitarne kontrole koju sprovode nadležni organi naše zemlje.

Tokom sastanka istaknuto je da se prijateljstvo Srbije i Rusije ne zasniva samo na ekonomskoj saradnji i obostranim benefitima već i na tradicionalnim vrednostima kao što su zajednička istorija, religija i kultura.
Ministar Knežević pozvao je ruske kolege na 80. Međunarodni sajam poljoprivrede koji će se održati u maju u Novom Sadu. 

S druge strane, ministar Fjodorov pozvao je ministra Kneževića da poseti tradicionalni ruski sajam “Zlatna jesen” predloživši da Srbija uzme puno učešće i da se predstavi Rusiji na svom nacionalnom štandu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik