Niz mera za podršku oblasti hortikulture

Bez autora
Apr 03 2014

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u Vladi Republike Srbije Dragan Glamočić otvorio je danas na Beogradskom sajmu 19. međunarodni sajam hortikulture "BeoPlantFair", na kojem učestvuje više od 100 domaćih i stranih izlagača iz raznih oblasti hortikulture. Glamočić je tom prilikom ocenio da ova manifestacija, čiji je ovogodišnji slogan "Ulepšaj život", pruža šansu izlagačima za to da se međusobno povežu, razmene iskustva i udružuju kako bi bili spremni za veliko tržište Evrope. Sajam hortikulture, kako je istakao, svakako je najznačajnija manifestacija ove vrste u zemlji, a obaveza resornog ministarstva jeste da podrži takve događaje i izlagače u toj oblasti. Ministar je kao niz mera podrške naveo izdvajanje bespovratnih sredstava za podizanje zasada, sertifikaciju, unapređenje rasadničarske proizvodnje, nabavku nove opreme i mehanizacije, osiguranje zasada, kao i za dizel gorivo.

Niz mera za podršku oblasti hortikultureMinistar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u Vladi Republike Srbije Dragan Glamočić otvorio je danas na Beogradskom sajmu 19. međunarodni sajam hortikulture "BeoPlantFair", na kojem učestvuje više od 100 domaćih i stranih izlagača iz raznih oblasti hortikulture.

Glamočić je tom prilikom ocenio da ova manifestacija, čiji je ovogodišnji slogan "Ulepšaj život", pruža šansu izlagačima za to da se međusobno povežu, razmene iskustva i udružuju kako bi bili spremni za veliko tržište Evrope.

Sajam hortikulture, kako je istakao, svakako je najznačajnija manifestacija ove vrste u zemlji, a obaveza resornog ministarstva jeste da podrži takve događaje i izlagače u toj oblasti.

Ministar je kao niz mera podrške naveo izdvajanje bespovratnih sredstava za podizanje zasada, sertifikaciju, unapređenje rasadničarske proizvodnje, nabavku nove opreme i mehanizacije, osiguranje zasada, kao i za dizel gorivo.

On je najavio da će Ministarstvo nastaviti da podržava hortikulturu i biti otvoreno za nove ideje kojim će biti unapređena ta oblast, koja obuhvata voćarstvo, vinogradarstvo, pčelarstvo, gajenje lekovitog bilja, proizvodnju sadnica i semenastog materijala, održavanje zelenih površina i pejzažnu arhitekturu.

Glamočić je prisustvovao i otvaranju izložbe "Čarobna šuma", koju su pripremili mališani iz vrtića sa beogradske opštine Čukarica.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik