Norveška pomaže pčelarima

U okviru projekta "Proizvodnja meda – izvozna šansa Braničevskog okruga" podeljeno je više od 300 košnica za pčelare iz opština Petrovac i Žagubica. Projekat finansira Kraljevina Norveška uz podršku lokalnih samouprava, organizacije BIP, Društva pčelara Mlava, kompanija Medino i Honningcentralen i ostalih. Prisutnim pčelarima obratili su se savetnik ambasadora Norveške, Ivan Kuzminović, menadžer Business Innovation Programs, Bratislav Dobrić, sekretar norveško – srpskog društva, Dragan Marković, Prof. Mića Mladenović sa Poljoprivrednog fakulteta, Zlata Petrović iz Društva pčelara Mlava, kao i direktor kompanije Medino, Darko Mandić.

Norveška pomaže pčelarimaU okviru projekta "Proizvodnja meda – izvozna šansa Braničevskog okruga" podeljeno je više od 300 košnica za pčelare iz opština Petrovac i Žagubica. Projekat finansira Kraljevina Norveška uz podršku lokalnih samouprava, organizacije BIP, Društva pčelara Mlava, kompanija Medino i Honningcentralen i ostalih.

Prisutnim pčelarima obratili su se savetnik ambasadora Norveške, Ivan Kuzminović, menadžer Business Innovation Programs, Bratislav Dobrić, sekretar norveško – srpskog društva, Dragan Marković, Prof. Mića Mladenović sa Poljoprivrednog fakulteta, Zlata Petrović iz Društva pčelara Mlava, kao i direktor kompanije Medino, Darko Mandić.

Direktor kompanije Medino, Darko Mandić, istakao je da su uslovi za proizvodnju meda ove godine bili jako loši zbog nepovoljnih vremenskih prilika i istakao je da je kompanija investirala u najsavremeniji mikroskop za polensku analizu “Leica” kako bi se izvršila preciznija selekcija bagremovog meda radi lakšeg plasmana na izvozna tržišta.

Norveška je prošle godine bila na drugom mestu po izvozu kompanije Medino iz Krnjeva, koja je sama izvezla oko polovine srpskog izvoza od preko 3000 tona meda. Strategija kompanije je da kroz “Medino Partner” program privuče sredstva za razvoj pčelarstva u Srbiji.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik