Nova rejonizacija vinogradarskih područja

Bez autora
Oct 20 2013

Po uzoru na Evropu, cilj je da se kroz srpsko vino promoviše zemlja sa svim specifičnostima koje pojedini njeni krajevi nose i da naša vina, a pre svega vina sa geografskim poreklom, postanu prepoznatljiva na svetskom tržištu, rekao je državni sekretar Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Danilo Golubović na završnoj prezentaciji tvining projekta “Jačanje kapaciteta i tehnička pomoć u izradi nove rejonizacije vinogradarskih područja i sistema geografskog porekla vina” u Beogradu. U okviru projekta obavljen je veliki posao. U izradi nove rejonizacije vinogradarskih područja učestvovali su skoro svi eminentni stručnjaci iz ove oblasti što je rezultiralo čvrstom potporom za dalji razvoj celokupnog sektora vina u Srbiji. Imajući u vidu reforme u Evropskoj uniji, pomoć italijanskih eksperata u usklađivanju domaćih propisa je od neprocenjivog značaja.

Nova rejonizacija vinogradarskih područjaPo uzoru na Evropu, cilj je da se kroz srpsko vino promoviše zemlja sa svim specifičnostima koje pojedini njeni krajevi nose i da naša vina, a pre svega vina sa geografskim poreklom, postanu prepoznatljiva na svetskom tržištu, rekao je državni sekretar Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Danilo Golubović na završnoj prezentaciji tvining projekta “Jačanje kapaciteta i tehnička pomoć u izradi nove rejonizacije vinogradarskih područja i sistema geografskog porekla vina” u Beogradu.

On je naglasio da je u okviru projekta obavljen veliki posao. U izradi nove rejonizacije vinogradarskih područja učestvovali su skoro svi eminentni stručnjaci iz ove oblasti što je rezultiralo čvrstom potporom za dalji razvoj celokupnog sektora vina u Srbiji.

Imajući u vidu reforme u Evropskoj uniji, državni sekretar Golubović je izjavio da nam je pomoć italijanskih eksperata u usklađivanju domaćih propisa od neprocenjivog značaja.

Nadamo se da će se ovako uspešna saradnja sa partnerima iz Evropske unije nastaviti i putem novih projekata koji će doprineti da se celokupan sektor vina u Srbiji još više unapredi, zaključio je Danilo Golubović.

Pored državnog sekretara Golubovića, na prezentaciji su govorili i menadžer projekata iz Delegacije Evropske unije gospodin Karl Hajnc Vogel, predstavnik Ambasade Republike Italije gospodin Marko Leone i drugi.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik