Otvorena nova fabrika za proizvodnju sojinih proteina

Bez autora
Sep 04 2012

U bečejskom “Sojaproteinu” koji je članica “Viktorija grupe” danas je otvorena nova fabrika za proizvodnju tradicionalnih sojinih proteinskih koncentrata. Na taj način “Sojaprotein” će biti jedinstven fabrički kompleks u Evropi sa objedinjenim fazama prerade sojinog zrna. U izgradnju novog pogona “Viktorija grupa” je uložila 30 miliona evra. Kapacitet novog pogona u krugu “Sojaproteina” je 70.000 tona i to je jedna od najmodernijih fabrika u Evropi za preradu soje, sa ukupnim godišnjim kapacitetom prerade od 250.000 tona. “Sojaprotein” je jedna od malobrojnih kompanija u svetu koje prerađuju genetski nemodifikovanu soju (non GMO), strogo kontrolisanog porekla i kvaliteta, odnosno, proizvodi zdrave i bezbedne proizvode od domaćeg sojinog zrna. Proizvodi novootvorenog pogona, sojini proteinski koncentrati, predstavljaju viši stepen prerade sojinog zrna, a ovaj proizvod se koristi u ishrani mladunčadi domaćih životinja s obzirom na to da sadrži visok procenat proteina, ali i u mesnoj, farmaceustkoj i industriji dečje hrane.

Otvorena nova fabrika za proizvodnju sojinih proteinaU bečejskom “Sojaproteinu” koji je članica “Viktorija grupe” danas je otvorena nova fabrika za proizvodnju tradicionalnih sojinih proteinskih koncentrata. Na taj način “Sojaprotein” će biti jedinstven fabrički kompleks u Evropi sa objedinjenim fazama prerade sojinog zrna.

U izgradnju novog pogona “Viktorija grupa” je uložila 30 miliona evra.

Kapacitet novog pogona u krugu “Sojaproteina” je 70.000 tona i to je jedna od najmodernijih fabrika u Evropi za preradu soje, sa ukupnim godišnjim kapacitetom prerade od 250.000 tona.

“Sojaprotein” je jedna od malobrojnih kompanija u svetu koje prerađuju genetski nemodifikovanu soju (non GMO), strogo kontrolisanog porekla i kvaliteta, odnosno, proizvodi zdrave i bezbedne proizvode od domaćeg sojinog zrna. Proizvodi novootvorenog pogona, sojini proteinski koncentrati, predstavljaju viši stepen prerade sojinog zrna, a ovaj proizvod se koristi u ishrani mladunčadi domaćih životinja s obzirom na to da sadrži visok procenat proteina, ali i u mesnoj, farmaceustkoj i industriji dečje hrane.

Ova investicija, od 30 miliona evra, predstavlja deo investicionog plana “Viktorija grupe” do kraja 2013. godine, čija vrednost iznosi 100 miliona evra. Prva u nizu od tih investicija je ova “fabrika u fabrici”. Sledeća od velikih investicija je investicija u fabriku skroba u Zrenjaninu, a odmah zatim sledi nastavak investiranja u “Sojaprotein” u još jednu fabriku.

Generalni direktor “Viktorija grupe” Zoran Mitrović istakao je da kompanija mnogo investira u projekte dobijanja energije iz biomase, pa će se investirati u energane na biomase.

Kako je najavio, energana na suncokretovu ljuspu biće otvorena 1. novembra ove godine u Šidu, zatim energana na sojinu i pšeničnu slamu biće otvorena u okviru “Sojaproteina” i dve enegrane na biomasu biće sastavni deo Fabrike skroba u Zrenjaninu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik