Ovogodišnji poticaji za poljoprivredu vrijedni 68,5 miliona KM

Bez autora
Mar 12 2013

Vlada Federacije BiH jučerašnjom je Odlukom usvojila 68.500.000 KM vrijedan Program utroška s kriterijima raspodjele sredstava "Poticaj za poljoprivredu" utvrđenih proračunom Federacije BiH za 2013. godinu Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva pod nazivom "Od našeg polja do našeg stola". Za poticaj biljnoj proizvodnji namijenjeno je 12.100.000 KM, animalnoj 46.700.000 KM. a za ostale vrste potpora 7.500.000 KM. Kako je Odlukom precizirano, kontrolu potencijalnih korisnika poticaja u fazi proizvodnje, kao i tijekom prikupljanja i obrade dokumentacije, a prije dostavljanja aplikacije Federalnom ministarstvu, vršit će mjerodavni poljoprivredni kantonalni inspektori, odnosno ovlašteni službenici kantonalnih i Federalnog ministarstva i federalna poljoprivredna inspekcija.

Ovogodišnji poticaji za poljoprivredu vrijedni 68,5 miliona KMVlada Federacije BiH jučerašnjom je Odlukom usvojila 68.500.000 KM vrijedan Program utroška s kriterijima raspodjele sredstava "Poticaj za poljoprivredu" utvrđenih proračunom Federacije BiH za 2013. godinu Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva pod nazivom "Od našeg polja do našeg stola".

Za poticaj biljnoj proizvodnji namijenjeno je 12.100.000 KM, animalnoj 46.700.000 KM. a za ostale vrste potpora 7.500.000 KM.
 
Kako je Odlukom precizirano, kontrolu potencijalnih korisnika poticaja u fazi proizvodnje, kao i tijekom prikupljanja i obrade dokumentacije, a prije dostavljanja aplikacije Federalnom ministarstvu, vršit će mjerodavni poljoprivredni kantonalni inspektori, odnosno ovlašteni službenici kantonalnih i Federalnog ministarstva i federalna poljoprivredna inspekcija.
 
Inače, pri izradi Program utroška sredstava, Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva uvažilo je mišljenja, prijedloge i sugestije iznesene tijekom rasprave o ovom dokumentu na sjednici Vlade FBiH.
 
Uz Program, Vlada je donijela zaključke kojima je dala suglasnost na kriterije po kojima će poticaji biti dijeljeni, prenio je portal Vjesti.ba.
 
Također, Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva je zadužila da joj dostavlja mjesečna izvješća o realizaciji Programa poticaja.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik