Paraćin: "Agro mil" otvara novu industrijsku zonu

Bez autora
Apr 15 2014

Poljoprivredno preduzće "Agro mil" u Pojatama gradiće klanicu živine u Striži kod Paraćina, čime se otvara nova industrijska zona u Paraćinu namenjena samo za prehrambenu industriju. Reč je o lokaciji sa leve strane državnog puta Paraćin - Pojate, gde je "Agro mil" već kupio zemljište od privatnih vlsanika za izgradnju klanice i proširenje proizvodnje, u kojoj će biti zaposleno do 150 radnika. "Agro mil" će finansirati i izradu plana detaljne regulacije proizvodne zone te lokacije o izradi strateške procene uticaja na životnu sredinu, a ta lokacija će obuhvatiti širu oblast da bi se omogućilo i drugim zainteresovanim investitorima da tu grade, izjavio je predsednik opštine Paraćin Saša Paunović.

Paraćin: "Agro mil" otvara novu industrijsku zonuPoljoprivredno preduzće "Agro mil" u Pojatama gradiće klanicu živine u Striži kod Paraćina, čime se otvara nova industrijska zona u Paraćinu namenjena samo za prehrambenu industriju.

Reč je o lokaciji sa leve strane državnog puta Paraćin - Pojate, gde je "Agro mil" već kupio zemljište od privatnih vlsanika za izgradnju klanice i proširenje proizvodnje, u kojoj će biti zaposleno do 150 radnika.

"Agro mil" će finansirati i izradu plana detaljne regulacije proizvodne zone te lokacije o izradi strateške procene uticaja na životnu sredinu, a ta lokacija će obuhvatiti širu oblast da bi se omogućilo i drugim zainteresovanim investitorima da tu grade, izjavio je predsednik opštine Paraćin Saša Paunović.

On je na sednici Skupštine opštine objasnio da "Agro mil" nije želeo da gradi fabriku u postojećoj industrijskoj zoni "Zmič" jer se tamo razvijaju druge grane industrije a oni su se opredelili za proizvodnju hrane, tako da će Paraćin imati u buduće dve lokacije za ulagače.

Ova industrijska zona, u katastarskoj opštini Striža, biće namenjena samo za prehrambenu industriju, odnosno za proizvodnju hrane, napomenuo je Paunović.

Početak izgradnje klanice očekuje se za oko tri i po meseca, koliko će, otprilike, trajati procedura oko prikupljana potrebne dokumentacije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik