PKB-u upućena opomena pred tužbu

Bez autora
Apr 14 2013

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da je Poljoprivrednoj korporaciji Beograd (PKB) upućena opomena pred tužbu jer od prestanka prava korišćenja poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini do danas nije predala to zemljište resornom ministarstvu. Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede je po zakonu ovlašćeno i zaduženo za zaštitu, uređenje i korišćenje poljoprivrednog zemljišta kao dobra od opšteg interesa. U opomeni, koju je uputilo Odeljenje Republičkog javnog pravobranilaštva u Zrenjaninu, navodi se da PKB-u preti i podnošenje niza tužbi za naknadu štete zbog izgubljene dobiti.

PKB-u upućena opomena pred tužbuMinistarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da je Poljoprivrednoj korporaciji Beograd (PKB) upućena opomena pred tužbu jer od prestanka prava korišćenja poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini do danas nije predala to zemljište resornom ministarstvu.

U saopštenju se navodi da je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede po zakonu ovlašćeno i zaduženo za zaštitu, uređenje i korišćenje poljoprivrednog zemljišta kao dobra od opšteg interesa.

U opomeni, koju je uputilo Odeljenje Republičkog javnog pravobranilaštva u Zrenjaninu, navodi se da PKB-u preti i podnošenje niza tužbi za naknadu štete zbog izgubljene dobiti.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik