Posao za više od 200 šumarskih inženjera

Bez autora
Mar 21 2012

U okviru projekta angažovanja diplomiranih inženjera šumarstva na poslovima inventura privatnih šuma u Republici Srbiji danas su zaključenji ugovori između više od 200 nezaposlenih inženjera šumarstva i Šumarskog fakulteta. Realizacija projekta angažovanja diplomiranih inženjera šumarstva na poslovima inventura privatnih šuma na period od godinu dana počinje 2. aprila ove godine. U Srbiji ima više od dva miliona hektara šuma, od čega je polovina u privatnom vlasništvu. Država do sada nije uspela na adekvatan način da popiše sve podatke o privatnim šumama, pa se očekuje da će angažovani inženjeri na nivou opština i gradova u naredne dve godine uspeti da pribave sve potrebne podatke koji će biti važni za sprovođenje nacionalne strategije i politike u šumarstvu.

Posao za više od 200 šumarskih inženjeraU okviru projekta angažovanja diplomiranih inženjera šumarstva na poslovima inventura privatnih šuma u Republici Srbiji danas su zaključenji ugovori između više od 200 nezaposlenih inženjera šumarstva i Šumarskog fakulteta.

Realizacija projekta angažovanja diplomiranih inženjera šumarstva na poslovima inventura privatnih šuma na period od godinu dana počinje 2. aprila ove godine.

U Srbiji ima više od dva miliona hektara šuma, od čega je polovina u privatnom vlasništvu. Država do sada nije uspela na adekvatan način da popiše sve podatke o privatnim šumama, pa se očekuje da će angažovani inženjeri na nivou opština i gradova u naredne dve godine uspeti da pribave sve potrebne podatke koji će biti važni za sprovođenje nacionalne strategije i politike u šumarstvu.

Nakon četiri godine svakom od ukupno 1,3 miliona vlasnika šuma resorno ministarstvo će moći bez problema i u najkraćem roku da pruži obaveštenje o tome kakvim ekonomskim dobrom raspolaže i šta je najbolje da uradi sa svojom šumom.

Inženjeri šumarstva koje je država angažovala imaće značajnu ulogu i na planu boljeg korišćenja biomase, čiji je potencijal u Srbiji procenjen na od milion do dva miliona tona ekvivalentne nafte na godišnjem nivou.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik