Potpisan Protokol o saradnji sa 87 opština

Bez autora
Mar 25 2010

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede dr Saša Dragin danas je potpisao Protokol o saradnji sa 87 predsednika opština koji su izdvojili sredstva za krediranje poljoprivrednika kroz fond za razvoj poljoprivrede. Ministarstvo zajedno sa lokalnim samoupravama ulazi u program dugoročnog kreditiranja poljoprivredne proizvodnje preko banaka. Za ove namene Ministarstvo i jedinice lokalne samouprave obezbeđuju po 25 posto sredstava, a banke 50 posto sredstava. Najmanji iznos sredstava koji jedinice lokalne samouprave opredeljuju za ove namene iznosi milion dinara, a maksimalni je 30 miliona dinara po jedinici lokalne samouprave. Za ovaj vid pomoći iznos od 700 miliona dinara ove godine će obezbediti Ministarstvo. Formiranjem fonda za razvoj poljoprivrede u okviru lokalne samouprave dobija moderan oblik kreditiranja poljoprivrednika i povraćaja kreditnih sredstava, a poseduje zdrav model funkcionisanja jedno takvog tela. Sve to ima za cilj pomoć poljoprivrednicima i podsticaj razvoja poljoprivrede.

Potpisan Protokol o saradnji sa 87 opštinaMinistar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede dr Saša Dragin danas je potpisao Protokol o saradnji sa 87 predsednika opština koji su izdvojili sredstva za krediranje poljoprivrednika kroz fond za razvoj poljoprivrede.

Ministarstvo zajedno sa lokalnim samoupravama ulazi u program dugoročnog kreditiranja poljoprivredne proizvodnje preko banaka.

Za ove namene Ministarstvo i jedinice lokalne samouprave obezbeđuju po 25 posto sredstava, a banke 50 posto sredstava. Najmanji iznos sredstava koji jedinice lokalne samouprave opredeljuju za ove namene iznosi milion dinara, a maksimalni je 30 miliona dinara po jedinici lokalne samouprave. Za ovaj vid pomoći iznos od 700 miliona dinara ove godine će obezbediti Ministarstvo.

Formiranjem fonda za razvoj poljoprivrede u okviru lokalne samouprave dobija moderan oblik kreditiranja poljoprivrednika i povraćaja kreditnih sredstava, a poseduje zdrav model funkcionisanja jedno takvog tela. Sve to ima za cilj pomoć poljoprivrednicima i podsticaj razvoja poljoprivrede.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik