Potpisani ugovori za nabavku sistema za navodnjavanje i plastenika

Bez autora
Jul 13 2014

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, organizovao je potpisivanje ugovora sa 110 vojvođanskih poljoprivrednika, koji su dobili bespovratna sredstva za nabavku sistema za navodnjavanje i za podizanje plastenika. Ugovore u ukupnoj vrednosti od 50 miliona dinara, sa poljoprivrednicima je potpisao vršilac funkcije pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Branislav Bugarski. Prema rečima Branislava Bugarskog, današnjim potpisivanjem ugovora, Pokrajinska vlada nastavlja sa politikom podrške vojvođanskim poljoprivrednicima.„Namera nam je da zajedno sa vama stvaramo instrumente koji će omogućiti više para, bolji život i predvidive i stabilne uslove rada, te da se spremimo za „tešku utakmicu“, koja nam predstoji u momentu kada postanemo deo jedinstvenog evropskog tržišta, kazao je Branislav Bugarski.

Potpisani ugovori za nabavku sistema za navodnjavanje i plastenikaPokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, organizovao je potpisivanje ugovora sa 110 vojvođanskih poljoprivrednika, koji su dobili bespovratna sredstva za nabavku sistema za navodnjavanje i za podizanje plastenika. Ugovore u ukupnoj vrednosti od 50 miliona dinara, sa poljoprivrednicima je potpisao vršilac funkcije pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Branislav Bugarski.

Prema rečima Branislava Bugarskog, današnjim potpisivanjem ugovora, Pokrajinska vlada nastavlja sa politikom podrške vojvođanskim poljoprivrednicima.

Namera nam je da zajedno sa vama stvaramo instrumente koji će omogućiti više para, bolji život i predvidive i stabilne uslove rada, te da se spremimo za „tešku utakmicu“, koja nam predstoji u momentu kada postanemo deo jedinstvenog evropskog tržišta, kazao je Branislav Bugarski.

Sekretar Bugarski je podsetio na mere koje Pokrajina realizuje u cilju razvoja vojvođanske poljoprivrede. Reč je s jedne strane o podršci, koju pod vrlo povoljnim uslovima poljoprivrednicima nudi Razvojni fond Vojvodine, Pokrajinski fond za razvoj poljoprivrede i Garancijski fond Vojvodine. S druge strane to su konkursi Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo za: navodnjavanje, podizanje protivgradnih mreža, plastenike, stočarstvo, podizanje prerađivačkih kapaciteta u domaćinstvima i za podršku staračkim domaćinstvima u Vojvodini.

Bugarski je dodao je za podršku vojvođanskim poljoprivrednicima u 2014. godini izdvojeno 890 miliona dinara. Od tih sredstava za navodnjavanje je izdvojeno 274 miliona dinara.

Uz podršku pokrajine, prošle godine je sistemima za navodnjavanje pokriveno 6 hiljada hektara, a današnjim potpisivanjem ugovora, omogućili smo da još 2.632 hektara bude pod zalivnim sistemima, kazao je Bugarski i izrazio uverenje da će do kraja ove godine u Vojvodini pod zalivnim sistemima biti 15 hiljada hektara oranica.

Za podizanje plastenika u 2014. godini je izdvojeno 60 miliona dinara. Od početka ove godine plastenicima je pokriveno oko 70 hiljada kvadratnih metara. Sa prošlogodišnjim ulaganjem, u Vojvodini je trenutno pod plastenicima gotovo 300 hiljada kvadratnih metara.

Dosadašnje ulaganje u vojvođansku poljoprivredu pokazalo je da su Pokrajinskoj vladi na prvom mestu interesi poljoprivrednika. Naš cilj je da zaštitimo interese naših poljoprivrednika, kazao je Bugarski dodavši da interes ne može da bude da neko na 30 godina dobije zemlju pod povoljnim uslovima, pod izgovorom da će investirati, jer u Vojvodini sigurno postoji veliki broj poljoprivrednika, koji bi se za 150 evra zakupa državnog zemljišta na 30 godina, obavezali na investiciju koja se traži.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik