Potpisano 50 ugovora za nabavku priključnih poljoprivrednih mašina

Bez autora
Oct 09 2013

Pokrajinski fond za razvoj poljoprivrede potpisao je danas ugovore sa 50 poljoprivrednika, koji su dobili sredstva za nabavku nove priključne poljoprivredne mehanizacije. Fond je odobrio ukupno 164 zahteva za nabavku priključnih poljoprivrednih mašina, u iznosu od 1.031.932,67 evra. Potpisivanju ugovora prisustvovali su direktor Pokrajinskog fonda za razvoj poljoprivrede Jožef Sabo i zamenik direktora Fonda Stojan Marinković. Pokrajinski fond za razvoj poljoprivrede, početkom ove godine raspisao je pet kreditnik linija, i to: za rekonstrukciju sistema za navodnjavanje, za kupovinu pčelinjih rojeva, novih košnica i opreme u pčelarstvu, za podizanje višegodišnjih zasada vinove loze i kupovinu opreme u vinogradarstvu, za plastenike i staklenike, te za nabavku priključne i pogonske poljoprivredne mehanizacije.

Potpisano 50 ugovora za nabavku priključnih poljoprivrednih mašinaPokrajinski fond za razvoj poljoprivrede potpisao je danas ugovore sa 50 poljoprivrednika, koji su dobili sredstva za nabavku nove priključne poljoprivredne mehanizacije.

Fond je odobrio ukupno 164 zahteva za nabavku priključnih poljoprivrednih mašina, u iznosu od 1.031.932,67 evra.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su direktor Pokrajinskog fonda za razvoj poljoprivrede Jožef Sabo i zamenik direktora Fonda Stojan Marinković.

Kako je na potpisivanju istaknuto, Pokrajinski fond za razvoj poljoprivrede, početkom ove godine raspisao je pet kreditnik linija, i to: za rekonstrukciju sistema za navodnjavanje, za kupovinu pčelinjih rojeva, novih košnica i opreme u pčelarstvu, za podizanje višegodišnjih zasada vinove loze i kupovinu opreme u vinogradarstvu, za plastenike i staklenike, te za nabavku priključne i pogonske poljoprivredne mehanizacije.

Interesovanje vojvođanskih poljoprivrednika za sve kreditne linije Fonda, bilo je izuzetno veliko, odnosno pristiglo je 575 prijava, u ukupnom iznosu od 6.067.765 evra. Od tog broja, Fond je bio u mogućnosti da odobri 333 kredita u ukupnom iznosu od 2.589.165 evra. Za sve kreditne linije, koje su raspisane u 2013, planirano je ukupno 2.703.581 evra.

Inače, od 2001. godine, kada je Fond osnovan, odobreno je 2.300 kredita, u vrednosti od 16,3 miliona evra.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik