Potpisivanje ugovora za prodatu pšenicu

Bez autora
Jul 14 2011

Za državne robne rezerve do sada je otkupljeno više od 45.700 tona pšenice ovogodišnjeg roda, što je gotovo polovina predviđene količine, a prvi kupoprodajni ugovori sa poljoprivrednim proizvođačima biće potpisani danas u Šidu. Finansijska sredstva za tu namenu, u ukupnom iznosu od dve milijarde dinara, obezbeđena su tako da će isplata ratarima za prodatu pšenicu biti obavljena u roku od 15 dana nakon potpisivanja ugovora.Prva faza te akcije, u okviru koje bi za državne rezerve trebalo da bude kupljeno 100.000 tona hlebnog žita, biće završena najkasnije danas, i to na području Vojvodine, a ostali regioni u centralnoj Srbiji bi svoje kvote trebalo da ispune narednih dana.

Potpisivanje ugovora za prodatu pšenicuZa državne robne rezerve do sada je otkupljeno više od 45.700 tona pšenice ovogodišnjeg roda, što je gotovo polovina predviđene količine, a prvi kupoprodajni ugovori sa poljoprivrednim proizvođačima biće potpisani danas u Šidu, najavio je direktor republičke Direkcije za robne rezerve Goran Tasić.

Finansijska sredstva za tu namenu, u ukupnom iznosu od dve milijarde dinara, obezbeđena su tako da će isplata ratarima za prodatu pšenicu biti obavljena u roku od 15 dana nakon potpisivanja ugovora, rekao je on novinarima u Novom Sadu.

Tasić je napomenuo da će prva faza te akcije, u okviru koje bi za državne rezerve trebalo da bude kupljeno 100.000 tona hlebnog žita, biti završena najkasnije danas, i to na području Vojvodine, a ostali regioni u centralnoj Srbiji bi svoje kvote trebalo da ispune narednih dana.

Direktor Produktne berze Žarko Galetin izrazio je zadovoljstvo ovogodišnjim otkupom pšenice za republičke robne rezerve, kako u pogledu količine tako i ponuđenom cenom od 20 dinara za kilogram, ocenivši da su obe te stavke u ovom trenutku realne, imajući u vidu stanje na domaćem tržištu, u regionu i na svetskim berzama.

Država za sada jedina otkupljuje žito. Trgovci i mlinari još se ne izjašnjavaju, i onim ratarima, koji nisu prodali žito Robnim rezervama, to zadaje probleme.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik