Poziv za inovacione projekte agroprehrambenog sektora

Bez autora
Jul 07 2013

Privredna komora Srbije (PKS) partner je na projektu Network of Young Innovators in the Agro-food Sector (NO-BLE Ideas Network), koji realizuje Regionalna agencija za transfer znanja i tehnologija iz Italije, u saradnji sa još 12 partnera iz regiona. Projekat se finansira iz fondova EU po 4. pozivu IPA programa jugoistočna Evropa. Cilj projekta je da se kroz implementaciju inovacija u poljoprivredno-prehrambenom sektoru, doprinese održivom rastu ove privredne grane u jugoistočnoj Evropi. Projekat nudi posebne usluge za razvoj i promociju inovativnih ideja u poljoprivredno-prehrambenom sektoru. Vidljivost inovativnih ideja garantovana je učešćem na međunarodnim takmičenjima, što će mladim istraživačima pružiti priliku da predstave svoje projekte. Preduzeća i investitori podržaće najvrednije ideje kroz finansiranje pilot projekata.

Poziv za inovacione projekte agroprehrambenog sektoraPrivredna komora Srbije (PKS) partner je na projektu Network of Young Innovators in the Agro-food Sector (NO-BLE Ideas Network), koji realizuje Regionalna agencija za transfer znanja i tehnologija iz Italije, u saradnji sa još 12 partnera iz regiona.

Projekat se finansira iz fondova EU po 4. pozivu IPA programa jugoistočna Evropa.

Cilj projekta je da se kroz implementaciju inovacija u poljoprivredno-prehrambenom sektoru, doprinese održivom rastu ove privredne grane u jugoistočnoj Evropi. Projekat nudi posebne usluge za razvoj i promociju inovativnih ideja u poljoprivredno-prehrambenom sektoru.

U saopštenju PKS se navodi da je vidljivost inovativnih ideja garantovana učešćem na međunarodnim takmičenjima, što će mladim istraživačima pružiti priliku da predstave svoje projekte. Preduzeća i investitori podržaće najvrednije ideje kroz finansiranje pilot projekata.

Glavne projektne aktivnosti su izgradnja platforme za umrežavanje inovacija, otvaranje kancelarije za podršku, organizovanje festivala inovacija na međunarodnom poljoprivrednom sajmu, organizovanje međunarodnog takmičenje i finansiranje najboljih pilot projekata.

U skladu sa Akcionim planom projekta otvorena je Kancelarija za podršku inovacionim projektima mladih istraživača - inovatora  u Srbiji, sa sedištem u PKS (Resavska 13, Beograd). Kancelarija nudi besplatne usluge iz oblasti menadžmenta inovacija, finansiranja inovacija i intelektualne svojine u cilju pripreme inovacionih projekata za implementaciju u privredi na domaćem i međunarodnom nivou.

Pozivaju se mladi istraživači koji imaju do 35 godina i raspolažu sa originalnim inovativnim projektima, koji mogu da se primene u poljoprivredno prehrambenom sektoru i imaju potencijal za izlazak na međunarodno tržište, da se uključe u NO-BLE mrežu korišćenjem tehnološke platforme  na adresi http://network.nobleideas.eu.

Kao rezultat projekta očekuje se povećan broj implementiranih inovacija u poljoprivrednom sektoru, veća konkurentnost firmi, podignut nivo znanja i veština mladih učesnika na projektu, kao i svest u domaćoj stručnoj i široj javnosti o značaju efikasnijeg korišćenja programa podrške EU. Na ovaj način biće unapređena saradnja domaćih i međunarodnih institucija i otvorene mogućnosti za nove projekte iz programa EU, kao i drugih programa podrške namenjenih Srbiji, navodi se u saopštenju.

Poziv je otvoren do 30. septembra 2013. godine, nakon čega će se vršiti selekcija prijavljenih projekata.

Uputstvo za uključivanje u NO-BLE mrežu možete pronaći ovde, dok sve dodatne informacije možete dobiti putem e-mail adrese: inovacije@pks.rs.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik