Privremeno ukinute carine na uvoz žitarica i uljarica

Bez autora
Sep 20 2012

Vlada Republike Srbije donela je na današnjoj sednici odluku o privremenom ukidanju carina na uvoz žitarica i uljarica do naredne žetve. Carina se neće naplaćivati na uvoz tvrde pšenice i semena uljane repice do 30. juna 2013. godine, a kukuruza, soje i semena suncokreta do 31. avgusta 2013. godine.Ovo je jedna od mera koje Vlada Srbije preduzima u cilju ublažavanja posledica suše koja je uticala na značajno umanjenje prinosa ratarskih kultura. Na ovaj način biće zaštićeno tržište ovih poljoprivrednih proizvoda.

Privremeno ukinute carine na uvoz žitarica i uljaricaVlada Republike Srbije donela je na današnjoj sednici odluku o privremenom ukidanju carina na uvoz žitarica i uljarica do naredne žetve.

Carina se neće naplaćivati na uvoz tvrde pšenice i semena uljane repice do 30. juna 2013. godine, a kukuruza, soje i semena suncokreta do 31. avgusta 2013. godine.

Ovo je jedna od mera koje Vlada Srbije preduzima u cilju ublažavanja posledica suše koja je uticala na značajno umanjenje prinosa ratarskih kultura. Na ovaj način biće zaštićeno tržište ovih poljoprivrednih proizvoda.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik