Proboj hrvatskih vinara na rusko tržište

Bez autora
Nov 17 2011

Predstavljanje hrvatskih vinara na međunardonom sajmu vina i pića »Russian Wine fair« koji se od danas do 19. studenog održava u Moskvi, već je prvi dan izazvao velik interes ruskih kupaca, izvijestili su iz Hrvatske gospodarske komore (HGK) koja je organizator nastupa hrvatskih vinara na tom sajmu. Na sajmu se predstavljaju 22 hrvatske vinarije i riječ je o prvom organiziranom nastupu naših proizvođača vina na sajmu u Moskvi. Cilj je zainteresirati ruske kupce i mogućiti proboj naših tvrtki na to zahtjevno i veliko tržište. Rusija je s više od 140 milijuna stanovnika zemlja u kojoj se trend pijenja vina tek počinje razvijati, a nastupom na sajmu želi se postići da Hrvatska postane prepoznatljiva kao zemlja vrhunskih vina. Sajam je ujedno pokušaj da se većem broju ruskih turista koji dolaze u Hrvatsku i upoznaju naša vrhunska vina omogući da ih konzumiraju i nabave na svom domicilnom tržištu.

Proboj hrvatskih vinara na rusko tržištePredstavljanje hrvatskih vinara na međunardonom sajmu vina i pića »Russian Wine fair« koji se od danas do 19. studenog održava u Moskvi, već je prvi dan izazvao velik interes ruskih kupaca, izvijestili su iz Hrvatske gospodarske komore (HGK) koja je organizator nastupa hrvatskih vinara na tom sajmu.

Na sajmu se predstavljaju 22 hrvatske vinarije i riječ je o prvom organiziranom nastupu naših proizvođača vina na sajmu u Moskvi.

Cilj je zainteresirati ruske kupce i mogućiti proboj naših tvrtki na to zahtjevno i veliko tržište, istaknuo je pomoćnik direktorice Sektora na poljoprivredu, prehrambenu industriju i šumarstvo HGK Rajko Ružička.

Napominje kako je Rusija s više od 140 milijuna stanovnika zemlja u kojoj se trend pijenja vina tek počinje razvijati, a nastupom na sajmu želi se postići da Hrvatska postane prepoznatljiva kao zemlja vrhunskih vina.

Sajam je ujedno pokušaj da se većem broju ruskih turista koji dolaze u Hrvatsku i upoznaju naša vrhunska vina omogući da ih konzumiraju i nabave na svom domicilnom tržištu, kazao je Ružička.

Na hrvatskom štandu je u suradnji s timom Zagreb Wine Gourmet Festivala, otvoren i Croatia Gourmet Festival, s ciljem promocije hrvatske hrane i vina.

Sajam u Moskvi je je jedno od najvećih sajamskih događaja u Rusiji, a ujedno i jedini sajam u Rusiji koji je specijaliziran za vina i alkoholna pića.

Hrvatska do ove godine nije izvozila zamjetne količine vina na rusko tržište, a u prvih devet mjeseci ove godine ostvarila je izvoz vina od 595,9 tisuća dolara, navode iz HGK.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik