Projekat od 123.400 eura

Bez autora
Mar 26 2012

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Tarzan Milošević i direktor USAID Projekta ekonomskog razvoja Dejvid Blad potpisali su danas Memorandum o razumijevanju povodom sprovođenja Programa unapređenja mljekarskog sektora na sjeveru Crne Gore, vrijednog 123.400 eura. Ukupan iznos projekta procijenjen je na 123.400 eura, od čega je učešće Ministarstva 21.100 eura, a USAID će izdvojiti 102.300 eura. Jedan od ključnih ciljeva Projekta je pomoć razvoju mljekarskog sektora na sjeveru Crne Gore. U cilju njegove realizacije sprovodi se jednogodišnji Program unapređenja mljekarskog sektora, u okviru kojeg će biti obezbijeđena obuka i profesionalna podrška vlasnicima 15 pilot farmi i ostalim zainteresovanim farmerima za primjenu savremenih zootehničkih praksi u proizvodnji mlijeka, zdravlju stada, kao i poboljšanju genetike kroz pomoć u modernizaciji kapaciteta za vještačko osjemenjavanje.

Projekat od 123.400 euraMinistar poljoprivrede i ruralnog razvoja Tarzan Milošević i direktor USAID Projekta ekonomskog razvoja Dejvid Blad potpisali su danas Memorandum o razumijevanju povodom sprovođenja Programa unapređenja mljekarskog sektora na sjeveru Crne Gore, vrijednog 123.400 eura.

"Ukupan iznos projekta procijenjen je na 123.400 eura, od čega je učešće Ministarstva 21.100 eura, a USAID će izdvojiti 102.300 eura", saopšteno je iz Ministarstva poljoprivrede I ruralnog razvoja.

Ocijenjeno je da je jedan od ključnih ciljeva Projekta pomoć razvoju mljekarskog sektora na sjeveru Crne Gore.

"U cilju njegove realizacije sprovodi se jednogodišnji Program unapređenja mljekarskog sektora, u okviru kojeg će biti obezbijeđena obuka i profesionalna podrška vlasnicima 15 pilot farmi i ostalim zainteresovanim farmerima za primjenu savremenih zootehničkih praksi u proizvodnji mlijeka, zdravlju stada, kao i poboljšanju genetike kroz pomoć u modernizaciji kapaciteta za vještačko osjemenjavanje", najavljeno je iz MInistarstva.

Realizacijom Programa biće obezbijeđena nabavka 35 tankova za tečni azot za crnogorske veterinarske ustanove, organizovana obrazovna studijska putovanja i obuke za pravilnu vještačku inseminaciju stoke za 13 privatnih veterinara sa sjevera Crne Gore, obuke i podrška na farmi za 15 pilot mljekarskih farmi uz implementaciju i angažovanje iskusnih uzgajivača i pružalaca veterinarskih usluga.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik