Saradnja Srbije i Holandije u oblasti poljoprivrede

Bez autora
Aug 27 2012

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u Vladi Republike Srbije Goran Knežević i pomoćnik ministra poljoprivrede Kraljevine Holandije Roald Laper održali su danas Treći redovni godišnji sastanak Radne grupe za saradnju u oblasti poljoprivrede između Srbije i Kraljevine Holandije. Tom prilikom razmatrani su dosadašnji, ali i budući zajednički projekti Srbije i Holandije od važnosti za poljoprivredni sektor. Jedna od tema bila je i približavanje Srbije Evropskoj uniji, kao i implikacije EU integracija na poljoprivredni sektor, o čemu je urađena i zajednička studija. Takođe, postignut je dogovor o tome da Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vlade Srbije formira Radnu grupu za podršku nastupu Holandije kao zemlje partnera na Novosadskom sajmu 2014. godine. Tu radnu grupu činiće predstavnici resornog ministarstva, Ministarstva za ekonomske odnose, poljoprivredu i inovacije Kraljevine Holandije, holandske ambasade i predstavnici Novosadskog sajma.

Saradnja Srbije i Holandije u oblasti poljoprivredeMinistar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u Vladi Republike Srbije Goran Knežević i pomoćnik ministra poljoprivrede Kraljevine Holandije Roald Laper održali su danas Treći redovni godišnji sastanak Radne grupe za saradnju u oblasti poljoprivrede između Srbije i Kraljevine Holandije.

U saopštenju resornog ministarstva navodi se da su tom prilikom razmatrani dosadašnji, ali i budući zajednički projekti Srbije i Holandije od važnosti za poljoprivredni sektor.

Jedna od tema bila je i približavanje Srbije Evropskoj uniji, kao i implikacije EU integracija na poljoprivredni sektor, o čemu je urađena i zajednička studija.

Takođe, postignut je dogovor o tome da Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vlade Srbije formira Radnu grupu za podršku nastupu Holandije kao zemlje partnera na Novosadskom sajmu 2014. godine.

Tu radnu grupu činiće predstavnici resornog ministarstva, Ministarstva za ekonomske odnose, poljoprivredu i inovacije Kraljevine Holandije, holandske ambasade i predstavnici Novosadskog sajma.

Između Republike Srbije i Kraljevine Holandije, uz pomoć Radne grupe za saradnju iz oblasti poljoprivrede, realizovani su brojni projekti, dodaje se u saopštenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik