Saradnja Srbije i Kanade u oblasti poljoprivrede na visokom nivou

Bez autora
Sep 24 2012

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u Vladi Republike Srbije Goran Knežević i ambasador Kanade u Srbiji Roman Vaščuk ocenili su danas da je ekonomska saradnja dveju zemalja u usponu. Knežević i Vaščuk su ukazali na to da je dosadašnja saradnja u sektoru poljoprivrede bila veoma dobra, a ogledala se u organizovanim sajamskim nastupima srpskih kompanija u Kanadi i privrednim posetama predstavnika kanadskih firmi iz oblasti genetike u stočarstvu i ribarstvu. Dve zemlje su sarađivale i u oblasti izgradnje skladišnih kapaciteta za poljoprivredno-prehrambene proizvode, transfera tehnologije i znanja u agraru i zdravstvene ispravnosti prehrambenih proizvoda. Memorandum o razumevanju između resornih ministarstva Srbije i Kanade o saradnji u oblasti poljoprivrede potpisan je u februaru ove godine.

Saradnja Srbije i Kanade u oblasti poljoprivrede na visokom nivouMinistar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u Vladi Republike Srbije Goran Knežević i ambasador Kanade u Srbiji Roman Vaščuk ocenili su danas da je ekonomska saradnja dveju zemalja u usponu.

Knežević i Vaščuk su ukazali na to da je dosadašnja saradnja u sektoru poljoprivrede bila veoma dobra, a ogledala se u organizovanim sajamskim nastupima srpskih kompanija u Kanadi i privrednim posetama predstavnika kanadskih firmi iz oblasti genetike u stočarstvu i ribarstvu.

Dve zemlje su sarađivale i u oblasti izgradnje skladišnih kapaciteta za poljoprivredno-prehrambene proizvode, transfera tehnologije i znanja u agraru i zdravstvene ispravnosti prehrambenih proizvoda.

Memorandum o razumevanju između resornih ministarstva Srbije i Kanade o saradnji u oblasti poljoprivrede potpisan je u februaru ove godine.

Ovaj dokument ima za cilj uspostavljanje formalnog okvira koji će omogućiti svim nadležnim institucijama u Srbiji da sa odgovarajućim kanadskim institucijama ostvare adekvatnu saradnju u oblasti poljoprivrede.

Kanada je u poslednjih pet godina investirala značajna sredstva koja su doprinela unapređenju genetskog materijala u Srbiji.

Tokom 2008. i 2009. godine iz Kanade je uvezeno približno dve hiljade mlečnih goveda vrhunske holštajn-frizijske rase, navodi se u saopštenju Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik