Srpska vina nagrađena u Austriji

Bez autora
Sep 26 2013

Na međunarodnom ocenjivanju vina u Beču "Ostrijan vajn čelendž" (Austrian Wine Challenge - AWC) srpska vina su postigla istorijski uspeh. Vina iz Srbije osvojila su 12 zlatnih i 24 srebrne medalje, a još 11 vina je dobilo "pečat kvaliteta". Uspeh je zapanjujući, jer je gotovo polovina vina pristiglih iz Srbije dobila medalju, ili se plasirala u sam vrh najbolje ocenjenih vina iz sveta, a ove godine bilo je prijavljeno rekordnih 12.399 vina iz 39 zemalja. Najveći uspeh postigla je "Vinarija Belo Brdo" iz Čerevića, koja je osvojila pet zlatnih i četiri srebrne medalje, i postoje realne šanse da bude ozvaničena kao najbolja nacionalna, regionalna, pa i prva vinarija takmičenja AWC u Beču 2013. godine.

Srpska vina nagrađena u AustrijiNa međunarodnom ocenjivanju vina u Beču "Ostrijan vajn čelendž" (Austrian Wine Challenge - AWC) srpska vina su postigla istorijski uspeh.

Vina iz Srbije osvojila su 12 zlatnih i 24 srebrne medalje, a još 11 vina je dobilo "pečat kvaliteta".

Kako prenosi portal "Vino.rs", uspeh je zapanjujući, jer je gotovo polovina vina pristiglih iz Srbije dobila medalju, ili se plasirala u sam vrh najbolje ocenjenih vina iz sveta, a ove godine bilo je prijavljeno rekordnih 12.399 vina iz 39 zemalja.

Najveći uspeh postigla je "Vinarija Belo Brdo" iz Čerevića, koja je osvojila pet zlatnih i četiri srebrne medalje, i postoje realne šanse da bude ozvaničena kao najbolja nacionalna, regionalna, pa i prva vinarija takmičenja AWC u Beču 2013. godine.

Ocenjivanje vina u okviru AWC u Beču održava se poslednjih 10 godina i spada u red najrespektabilnijih i najmasovnijih u svetu.

Svečana dodela medalja i objavljivanje rezultata biće obavljeno na gala večeri 3. novembra, u Gradskoj skupštini Beča.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik