Strategija razvoja poljoprivrede u završnoj fazi

Bez autora
Oct 20 2013

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u Vladi Republike Srbije Dragan Glamočić izjavio je danas u Subotici da je poljoprivreda velika šansa i potencijal Srbije koji nije dovoljno iskorišćen. Glamočić je istakao da je strategija razvoja poljoprivrede u završnoj fazi i da će uskoro biti predstavljena javnosti. Nova strategija urađena je striktno po uputstvima Evropske unije, a u okviru nje će biti konkretizovani budžet i ciljevi, na osnovu čega će biti određene mere koje će biti preduzete, kao i mehanizmi kontrole. Srpsku poljoprivredu trenutno karakterišu izuzetno niski prinosi, zastarela tehnologija i nizak nivo znanja, ali postoji mogućnost da se u toj oblasti brzo napreduje. Neophodno je uložiti sredstva u navodnjavanje, što je projekat koji je u toku, kao i u edukaciju poljoprivrednika.

Strategija razvoja poljoprivrede u završnoj faziMinistar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u Vladi Republike Srbije Dragan Glamočić izjavio je danas u Subotici da je poljoprivreda velika šansa i potencijal Srbije koji nije dovoljno iskorišćen.

Glamočić je na Trećem poljoprivrednom forumu u organizaciji Ekonomskog instituta istakao da je strategija razvoja poljoprivrede u završnoj fazi i da će uskoro biti predstavljena javnosti.

On je naveo da je nova strategija urađena striktno po uputstvima Evropske unije, i dodao da će u okviru nje biti konkretizovani budžet i ciljevi, na osnovu čega će biti određene mere koje će biti preduzete, kao i mehanizmi kontrole.

Prema njegovim rečima, srpsku poljoprivredu trenutno karakterišu izuzetno niski prinosi, zastarela tehnologija i nizak nivo znanja, ali postoji mogućnost da se u toj oblasti brzo napreduje.

Neophodno je uložiti sredstva u navodnjavanje, što je projekat koji je u toku, kao i u edukaciju poljoprivrednika, zaključio je ministar.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik