Turska će pomoći BiH u navodnjavanju

Bez autora
Sep 30 2013

Sve veća nestašica vode, problem je kojeg sve zemlje svijeta tretiraju u okviru svojih javnih politika i u okviru foruma, tematskih kongresa i drugih skupova međunarodnog karaktera. Ovo pitanje, kao i mnogi drugi razlozi, povod su za održavanje kongresa i foruma od 29. septembra do 5. oktobra 2013. godine u turskom Mardinu. Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, također sudjeluje na ovom skupu, navodi se u saopćenju Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva FBiH. Savjetnik u federalnom ministarstvu Suad Čamdžić, upriličio niz sastanaka sa predstavnicima vlade i parlamenta Republike Turske. Susret Čamdžića sa ministrom voda Turske, prof. dr. Veysel Eroglu iskorištena je za razmjenu iskustava i prijedloga koji za cilj imaju poboljšanje cjelokupnog stanja u vodoprivredi BiH. Najbitnija tema sastanka bila je zajedničko ulaganje u ovoj oblasti, a akcenat je stavljen na male parcele i navodnjavanja.

Turska će pomoći BiH u navodnjavanjuSve veća nestašica vode, problem je kojeg sve zemlje svijeta tretiraju u okviru svojih javnih politika i u okviru foruma, tematskih kongresa i drugih skupova međunarodnog karaktera...

Ovo pitanje, kao i mnogi drugi razlozi, povod su za održavanje kongresa i foruma od 29. septembra do 5. oktobra 2013. godine u turskom Mardinu. Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, također sudjeluje na ovom skupu, navodi se u saopćenju Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva FBiH.

Savjetnik u federalnom ministarstvu Suad Čamdžić, upriličio niz sastanaka sa predstavnicima vlade i parlamenta Republike Turske. Susret Čamdžića sa ministrom voda Turske, prof. dr. Veysel Eroglu iskorištena je za razmjenu iskustava i prijedloga koji za cilj imaju poboljšanje cjelokupnog stanja u vodoprivredi BiH. Najbitnija tema sastanka bila je zajedničko ulaganje u ovoj oblasti, a akcenat je stavljen na male parcele i navodnjavanja.

Turska kao strateški partner Bosne i Hercegovine izrazila je spremnost da sa svojim investitorima iz vodoprivrede posjeti BiH, što će biti i realizirano u narednom periodu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik