U petak nastavak isplata potpora u poljoprivredi

Bez autora
Mar 13 2013

Agencija za plaćanja u poljoprivredi izvijestila je da u petak, 15. ožujka, nastavlja s isplatom potpora poljoprivrednicima za proizvodnu 2012. Isplatit će se milijarda kuna za regionalno plaćanje (oranice, livade i pašnjaci, tov goveda, ovce i koze, mlijeko, duhan), IAKS mjere ruralnog razvoja (ekološka i integrirana proizvodnja, teži uvjeti gospodarenja te izvorne i zaštićene pasmine), strukturna potpora u ribarstvu i maslinovo ulje. Vezano za robne vaučere, prema naputku Ministarstva poljoprivrede, Agencija za plaćanja u poljoprivredi, putem regionalnih ureda u svim županijama, provodi informativnu anketu poljoprivrednih proizvođača vezanu za željeni način isplate preostalog iznosa potpore za proizvodnu 2012. (za sredstva koja će se isplaćivati nakon isplate 15. ožujka 2013.).

U petak nastavak isplata potpora u poljoprivrediAgencija za plaćanja u poljoprivredi izvijestila je da u petak, 15. ožujka, nastavlja s isplatom potpora poljoprivrednicima za proizvodnu 2012.

Isplatit će se milijarda kuna za regionalno plaćanje (oranice, livade i pašnjaci, tov goveda, ovce i koze, mlijeko, duhan), IAKS mjere ruralnog razvoja (ekološka i integrirana proizvodnja, teži uvjeti gospodarenja te izvorne i zaštićene pasmine), strukturna potpora u ribarstvu i maslinovo ulje.

Vezano za robne vaučere, prema naputku Ministarstva poljoprivrede, Agencija za plaćanja u poljoprivredi, putem regionalnih ureda u svim županijama, provodi informativnu anketu poljoprivrednih proizvođača vezanu za željeni način isplate preostalog iznosa potpore za proizvodnu 2012. (za sredstva koja će se isplaćivati nakon isplate 15. ožujka 2013.).

Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina, nakon sastanka s predstavnicima Hrvatske poljoprivredne komore, početkom ožujka, najavio je da će poljoprivrednicima tijekom ožujka biti isplaćeno milijardu kuna za potpore, a preostali iznos, također oko milijardu kuna, bit će plaćen putem vaučera za kupnju repromaterijala kako bi se što bolje pripremili za proljetnu sjetvu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik