U toku izrada Pravilnika o subvencijama u poljoprivredi

Bez autora
Feb 05 2013

Državni sekretar Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vlade Republike Srbije Danilo Golubović izjavio je danas da je u toku izrada Nacionalne strategije u poljoprivredi, koja je u skladu sa strogim pravilima koja u toj oblasti propisuje EU. Izrada te strategije trebalo bi da bude završena do septembra. To će biti ozbiljan i obiman dokument sa više od 1.000 stranica, kojima će biti detaljno obuhvaćene sve oblasti poljoprivrede. U toku izrade strategije biće organizovano i nekoliko radionica, pri čemu su angažovana i dva stručnjaka iz inostranstva koji su učestvovali u izradi nacionalnih strategija u svim zemljama regiona, tako da imaju iskustva u tom poslu. U toku je i izrada Pravilnika o subvencijama u poljoprivredi, koji će detaljno objasniti proceduru dobijanja sredstava po osnovu subvencija i koji će uskoro biti objavljen.

U toku izrada Pravilnika o subvencijama u poljoprivrediDržavni sekretar Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vlade Republike Srbije Danilo Golubović izjavio je danas da je u toku izrada Nacionalne strategije u poljoprivredi, koja je u skladu sa strogim pravilima koja u toj oblasti propisuje EU.

Golubović, koji je na Zlatiboru otvorio 47. savetovanje agronoma Srbije i 39. simpozijum poljoprivredne tehnike, čiji je organizator Institut za ratarstvo i povrtarstvo Novi Sad, naveo je u izjavi za agenciju Tanjug da bi izrada te strategije trebalo da bude završena do septembra.

To će biti ozbiljan i obiman dokument sa više od 1.000 stranica, kojima će biti detaljno obuhvaćene sve oblasti poljoprivrede.

U toku izrade strategije biće organizovano i nekoliko radionica, pri čemu su angažovana i dva stručnjaka iz inostranstva koji su učestvovali u izradi nacionalnih strategija u svim zemljama regiona, tako da imaju iskustva u tom poslu.

Državni sekretar je naveo da je u toku i izrada Pravilnika o subvencijama u poljoprivredi, koji će detaljno objasniti proceduru dobijanja sredstava po osnovu subvencija i koji će uskoro biti objavljen.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik