U toku izrada Strategije poljoprivrede i ruralnog razvoja

Bez autora
Jul 11 2013

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vlade Republike Srbije saopštilo je da je danas na Kopaoniku završena trodnevna, jedanaesta po redu, radionica za izradu Strategije poljoprivrede i ruralnog razvoja.Donošenje ove strategije od velikog je značaja jer postavlja realne okvire razvoja poljoprivrede i ruralnih područja za narednu deceniju. Osim toga, ovim aktom definisaće se smernice za prilagođavanje naše poljoprivrede zahtevima EU i postići bolja pregovaračka pozicija.

U toku izrada Strategije poljoprivrede i ruralnog razvojaMinistarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vlade Republike Srbije saopštilo je da je danas na Kopaoniku završena trodnevna, jedanaesta po redu, radionica za izradu Strategije poljoprivrede i ruralnog razvoja.

U saopštenju se navodi da je donošenje ove strategije od velikog značaja jer postavlja realne okvire razvoja poljoprivrede i ruralnih područja za narednu deceniju.

Osim toga, ovim aktom definisaće se smernice za prilagođavanje naše poljoprivrede zahtevima EU i postići bolja pregovaračka pozicija.

Pored predstavnika ovog ministarstva, u radionici su učestvovali i članovi ekspertskog tima, među kojima su Natalija Bogdanov, Miladin Ševarlić, Dragan Marković, Emil Erjavec iz Slovenije i drugi, dodaje se u saopštenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik