Unapređenje saradnje Srbije i Holandije u oblasti poljoprivrede

Bez autora
Oct 08 2013

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede prof. dr Dragan Glamočić razgovarao je danas sa ambasadorom Kraljevine Holandije NJ.E. Lourentom Luis Stokvisom o unapređenju saradnje dve zemlje u oblasti poljoprivrede. Kako je istaknuto, Holandija je jedan od značajnijih spoljno-trgovinskih partnera Srbije i ekonomski odnosi dve zemlje razvijaju se uzlaznom putanjom. Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede neguje uspešnu saradnju sa nadležnim institucijama Holandije, Odeljenjem za poljoprivredu Ambasade Kraljevine Holandije kao i sa Univerzitetom Vageningen. Odnosi dve zemlje temelje se i na podršci holandskih eksperata u jačanju administrativnih kapaciteta Ministarstva poljoprivrede Srbije u procesu evrointegracija.

Unapređenje saradnje Srbije i Holandije u oblasti poljoprivredeMinistar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede prof. dr Dragan Glamočić razgovarao je danas sa ambasadorom Kraljevine Holandije NJ.E. Lourentom Luis Stokvisom o unapređenju saradnje dve zemlje u oblasti poljoprivrede.

Kako je istaknuto, Holandija je jedan od značajnijih spoljno-trgovinskih partnera Srbije i ekonomski odnosi dve zemlje razvijaju se uzlaznom putanjom.

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede neguje uspešnu saradnju sa nadležnim institucijama Holandije, Odeljenjem za poljoprivredu Ambasade Kraljevine Holandije kao i sa Univerzitetom Vageningen. Odnosi dve zemlje temelje se i na podršci holandskih eksperata u jačanju administrativnih kapaciteta Ministarstva poljoprivrede Srbije u procesu evrointegracija.

Intenzivna saradnja dve zemlje nastaviće se i u narednom periodu naročito u okviru Poljoprivrednog sajma 2014. godine u Novom Sadu, kada će zemlja partner biti Holandija. Takođe, radiće se i na unapređenju već započetih i privlačenju novih investicionih projekata.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik