Unapređenje Srbije i Slovenije u oblasti agrara

Bez autora
Sep 30 2013

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede prof. dr Dragan Glamočić sastao se danas sa ambasadorom Republike Slovenije NJ.E. Francom Butom kako bi razgovarali o svim aspektima unapređenja saradnje dve zemlje u oblasti agrara. Dosadašnja zalaganja i kooperacija dve zemlje u oblasti veterinarstva, bezbednosti hrane i zaštiti bilja donela su odlične rezultate, a kako je istaknuto, srpskom Ministarstvu poljoprivrede naročito su dragocena preneta iskustva slovenačkih kolega u procesu evrointegracija i primeni EU standarda. Dogovoreno je da će Srbija i Slovenija intenzivno raditi na povećanju obima robne razmene poljoprivredno-prehrambenih proizvoda.

Unapređenje Srbije i Slovenije u oblasti agraraMinistar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede prof. dr Dragan Glamočić sastao se danas sa ambasadorom Republike Slovenije NJ.E. Francom Butom kako bi razgovarali o svim aspektima unapređenja saradnje dve zemlje u oblasti agrara.

Dosadašnja zalaganja i kooperacija dve zemlje u oblasti veterinarstva, bezbednosti hrane i zaštiti bilja donela su odlične rezultate, a kako je istaknuto, srpskom Ministarstvu poljoprivrede naročito su dragocena preneta iskustva slovenačkih kolega u procesu evrointegracija i primeni EU standarda.

Dogovoreno je da će Srbija i Slovenija intenzivno raditi na povećanju obima robne razmene poljoprivredno-prehrambenih proizvoda, dok je ambasador But naglasio spremnost Slovenije da podrži Srbiju na njenom putu ka pristupanju Evropskoj uniji.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik