Unapređenje stočarstva i poljoprivrede u Vojvodini

Bez autora
Sep 04 2013

Na današnjoj sednici Vlade Vojvodine, kojom je predsedavao dr Bojan Pajtić, donet je Program u oblasti unapređivanja stočarstva i usvojene su izmene i dopune Programa mera za sprovođenje poljoprivredne politike za razvoj sela na teritoriji AP Vojvodine. Članovi Vlade Vojvodine doneli su i Poseban program u oblasti javnog zdravlja za teritoriju Vojvodine. Rebalansom pokrajinskog budzeta, za unapređenje stočarstva u našoj pokrajini predviđeno je 110 miliona dinara. Ovim sredstvima podsticaće se pet programskih aktivnosti. Najveći deo para biće utrošen za odgajivačke mere i za projekte na oglednim farmama.

Unapređenje stočarstva i poljoprivrede u VojvodiniNa današnjoj sednici Vlade Vojvodine, kojom je predsedavao dr Bojan Pajtić, donet je Program u oblasti unapređivanja stočarstva i usvojene su izmene i dopune Programa mera za sprovođenje poljoprivredne politike za razvoj sela na teritoriji AP Vojvodine.

Članovi Vlade Vojvodine doneli su i Poseban program u oblasti javnog zdravlja za teritoriju Vojvodine.

Rebalansom pokrajinskog budzeta, za unapređenje stočarstva u našoj pokrajini predviđeno je 110 miliona dinara. Ovim sredstvima podsticaće se pet programskih aktivnosti. Najveći deo para biće utrošen za odgajivačke mere i za projekte na oglednim farmama.

U okviru Programa mera za sprovođenje poljoprivredne politike za razvoj sela na teritoriji pokrajine uvodi se nova mera. Reč je o mogućnosti za sufinansiranje nabavke uređaja za brzo određivanje kvaliteta pšenice, a pre svega sadržaja vlage i proteina za skladišne kapacitete preko 10.000 tona. Stoga je neophodno na otkupnim mestima postaviti uređaje za brzo određivanje kvaliteta pšenice po grupama, čime bi poljoprivredni proizvođači dobili mogućnost za bolju cenu na tržištu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik