Uredbe za podsticaj voćarstva i povrtarstva do kraja meseca

Bez autora
Apr 08 2012

Pomoćnik ministra poljoprivrede u Vladi Republike Srbije Miloš Milovanović rekao je danas da će Ministarstvo poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede do kraja aprila ove godine doneti Uredbe o subvencionisanju voćarske i povrtarske proizvodnje u 2012. godini.Uredba je u finalnoj fazi izrade, a kroz nju će se omogućiti proizvođačima koji se bave voćarskom i povrtarskom proizvodnjom investiciona podrška za opremu i mehanizaciju kroz bespovratna sredstva u iznosu do 50 posto vrednosti ulaganja, kako bi unapredili konkurentnost.

Uredbe za podsticaj voćarstva i povrtarstva do kraja mesecaPomoćnik ministra poljoprivrede u Vladi Republike Srbije Miloš Milovanović rekao je danas da će Ministarstvo poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede do kraja aprila ove godine doneti Uredbe o subvencionisanju voćarske i povrtarske proizvodnje u 2012. godini.

Uredba je u finalnoj fazi izrade, a kroz nju će se omogućiti proizvođačima koji se bave voćarskom i povrtarskom proizvodnjom investiciona podrška za opremu i mehanizaciju kroz bespovratna sredstva u iznosu do 50 posto vrednosti ulaganja, kako bi unapredili konkurentnost.

Milanović je naveo da će za sprovođenje te uredbe iz budžeta biti izdvojeno više novca nego 2011. godine, i objasnio da je razlog primene različitog modela podrške za poljoprivredne proizvođače koji se bave povrćem i voćem i one koji se bave ratarstvom, predstavljaju različiti načini proizvodnje, ali i prinosi.

Potrebna podrška za proizvođače voća i povrća je mehanizacija i oprema, poput sistema za navodnjavanje, oprema za doradu i preradu, ali i za marketing i pripremu proizvoda za tržište što može da unapredi konkurentnost.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik