“Victoria Group” povećala otkupnu cenu uljarica

Bez autora
Sep 04 2013

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u Vladi Republike Srbije Dragan Glamočić sastao se danas sa predstavnicima kompanije “Victoria Group”, sa kojima je postigao dogovor o tome da otkupna cena uljarica, u koju je uključen PDV, bude povećana na 27,08 dinara.Glamočić je nakon sastanka sa predstavnicima ove kompanije rekao da i od ostalih prerađivača očekuje da otvore tržišnu utakmicu i izađu sa cenama većim od dogovorene.

“Victoria Group” povećala otkupnu cenu uljaricaMinistar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u Vladi Republike Srbije Dragan Glamočić sastao se danas sa predstavnicima kompanije “Victoria Group”, sa kojima je postigao dogovor o tome da otkupna cena uljarica, u koju je uključen PDV, bude povećana na 27,08 dinara.

Glamočić je nakon sastanka sa predstavnicima ove kompanije rekao da i od ostalih prerađivača očekuje da otvore tržišnu utakmicu i izađu sa cenama većim od dogovorene.

Nakon odgovora konkurencije, Glamočić je istakao da očekuje i od “Victoria Group” da će korigovati cenu naviše.

Viktorija grupa je jedan od najvećih prozvođača ulja u Srbiji.

Ministar poljoprivrede Srbije sastao se danas u i sa predstavnicima ratara, koji su, nezadovoljni otkupnom cenom suncokreta, protestovali protekle i početkom ove sedmice blokirajući puteve. Oni od Vlade Srbije traže da posreduje u pregovorima sa otkupljivačima i pomogne da se cena suncokreta poveća sa sadašnjih 24 na 45 dinara po kilogramu.

Nakon sastanka ministra i predstavnika Udruženja poljoprivrednika "Banatski paori", koji je trajao dva sata, poljoprivrednici su prihvatili predlog ministra Glamočića da se u petak, 6. septembra 2013. godine u 11 časova, u prostorijama ministarstva organizuje sastanak sa predstavnicima prerađivača u cilju postizanja dogovora o otkupnoj ceni suncokreta.

Ministar poljoprivrede rekao je da razume položaj poljoprivrednih proizvođača i ponovio da država ne može da određuje cene. On im je predložio da se organizuju u jedinstvenu Asocijaciju kako bi ubuduće lakše pregovarali o otkupnoj ceni.

Poljoprivrednici su prihvatili predloge ministra. Oni su za sledeću nedelju najavili generalni štrajk u slučaju da u petak ne bude postignut dogovor.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik