Više para u agrarnoj kasi

Bez autora
Dec 16 2013

Agrarni budžet za narednu godinu iznosi 45 milijardi i 400 miliona dinara i veći je za dva procenta u odnosu na ovogodišnji. Ima dobru strukturu, ocenjuje ministar poljoprivrede Dragan Glamočić, koji je i sam zadovoljan novcem namenjenim agrarnoj kasi, jer u odnosu na ukupnu državnu kasu iznosi 5,65 procenata. Čak 91 procenat je namenjen subvencijama, a sedam procenata za tekuće finasinsiranje rada Ministarstva. Sredstva namenjena investicijama iznose više od šest milijardi dinara i imaju za cilj da doprinesu konkurentnosti naših farmera. Ministarstvo će maksimalnu podršku pružiti malim i srednjim gazdinstvima. Kada je reč o Zakonu o podsticajima ministar je gostujući u emisiji Brazde RTV–a rekao da će se najverovatnije izmenjeni tekst Zakona naći početkom naredne godine u skupštinskoj proceduri.

Više para u agrarnoj kasiAgrarni budžet za narednu godinu iznosi 45 milijardi i 400 miliona dinara i veći je za dva procenta u odnosu na ovogodišnji. Ima dobru strukturu, ocenjuje ministar poljoprivrede Dragan Glamočić, koji je i sam zadovoljan novcem namenjenim agrarnoj kasi, jer u odnosu na ukupnu državnu kasu iznosi 5,65 procenata.

Čak 91 procenat je namenjen subvencijama, a sedam procenata za tekuće finasinsiranje rada Ministarstva.

Sredstva namenjena investicijama iznose više od šest milijardi dinara i imaju za cilj da doprinesu konkurentnosti naših farmera. Ministarstvo će maksimalnu podršku pružiti malim i srednjim gazdinstvima.

Kada je reč o Zakonu o podsticajima ministar je gostujući u emisiji Brazde RTV–a rekao da će se najverovatnije izmenjeni tekst Zakona naći početkom naredne godine u skupštinskoj proceduri.

U toku su razmatranja predloga farmera. Najverovatnije će biti predviđene subvencije za nabavku veštačkog đubriva i deklarisasnog semena a onih 6000 dinara po hektaru možda će, što još nije sigurno preći u Fond namenjen investicijama.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik