Višegrad: Za podsticaje poljoprivrednim proizvođačima 250.000 KM

Bez autora
Jul 20 2011

Načelnik opštine Višegrad Tomislav Popović potpisao je danas ugovore o podsticajima sa 20 poljoprivrednih proizvođača i 51 pčelarom pri Udruženju pčelara "Višegrad", za šta je opština ove godine izdvojila 250.000 KM iz posebnog opštinskog fonda za podsticaje poljoprivredne proizvodnje i razvoj sela. Podsticaji za poljoprivrednike se se odnose na voćnjake stare više do pet godina, proizvođače mlijeka i nabavku poljoprivrednih mašina. Za prvih sedam mjeseci podijeljeno je 35.000 KM podsticaja, a poljoprivrednici mogu konkurisati za planirana sredstva do kraja godine. Stočar Momir Ninković iz sela Kopita kod Višegrada kaže da posjeduje 30 krava muzara i da je i do sada od opštine dobijao podsticajna sredstva, što mu je pomoglo da modernizuje proizvodnju mlijeka i sjemećkog kajmaka.

Višegrad: Za podsticaje poljoprivrednim proizvođačima 250.000 KMNačelnik opštine Višegrad Tomislav Popović potpisao je danas ugovore o podsticajima sa 20 poljoprivrednih proizvođača i 51 pčelarom pri Udruženju pčelara "Višegrad", za šta je opština ove godine izdvojila 250.000 KM iz posebnog opštinskog fonda za podsticaje poljoprivredne proizvodnje i razvoj sela.

Podsticaji za poljoprivrednike se se odnose na voćnjake stare više do pet godina, proizvođače mlijeka i nabavku poljoprivrednih mašina.

Popović je rekao da je za prvih sedam mjeseci podijeljeno 35.000 KM podsticaja, a poljoprivrednici mogu konkurisati za planirana sredstva do kraja godine.

Stočar Momir Ninković iz sela Kopita kod Višegrada kaže da posjeduje 30 krava muzara i da je i do sada od opštine dobijao podsticajna sredstva, što mu je pomoglo da modernizuje proizvodnju mlijeka i sjemećkog kajmaka.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik