Vlada zabranjuje izvoz soje, suncokreta i šećerne repe

Bez autora
Sep 06 2012

Vlada Republike Srbije donela je na današnjoj sednici Uredbu o privremenom kvantitativnom ograničenju izvoza soje, suncokreta i šećerne repe kako bi se sprečile nestašice i osiguralo uredno snabdevanje domaćeg tržišta ovim proizvodima. Vlada je dala saglasnost da Republička direkcija za robne rezerve izvrši robnu razmenu 9,1 miliona tona mineralnog đubriva za merkantilnu pšenicu i merkantilni kukuruz. Ova odluka je doneta radi stimulacije poljoprivredne proizvodnje i ublažavanja posledica velikih suša u Srbiji. Republička direkcija za robne rezerve će razmenu ugovarati sa fizičkim licima – nosiocima poljoprivrednih gazdinstava, zemljoradničkim zadrugama i ovlašćenim skladištarima.

Doneta Uredba o privremenom kvantitativnom ograničenju izvoza soje, suncokreta i šećerne repeVlada Republike Srbije donela je na današnjoj sednici Uredbu o privremenom kvantitativnom ograničenju izvoza soje, suncokreta i šećerne repe kako bi se sprečile nestašice i osiguralo uredno snabdevanje domaćeg tržišta ovim proizvodima.

Vlada je dala saglasnost da Republička direkcija za robne rezerve izvrši robnu razmenu 9,1 miliona tona mineralnog đubriva za merkantilnu pšenicu i merkantilni kukuruz.

Ova odluka je doneta radi stimulacije poljoprivredne proizvodnje i ublažavanja posledica velikih suša u Srbiji. Republička direkcija za robne rezerve će razmenu ugovarati sa fizičkim licima – nosiocima poljoprivrednih gazdinstava, zemljoradničkim zadrugama i ovlašćenim skladištarima.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik